AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Iveco Czech Republic, a.s.
Interaction s.r.o.
BusPoint

Kde se právě nacházite:  > Úvodní­ stránka  > Auto - magazín  > První snímek: Alfa Romeo Mi.To

První snímek: Alfa Romeo Mi.To

Alfa Romeo zveřejnila první snímky a informace o svém novém kompaktním typu, který rozšíří nabídku této slavné italské značky ve druhé polovině letošního roku.

Novinka dostala název Mi.To, který vznikl spojením dvou významných italských měst, Milana a Torina. V Miláně, městě módy, byl navržen design Alfy Mi.To, zatímco v Turíně, městě techniky, se bude Mi.To vyrábět. Nejmenší člen modelové palety značky Alfa Romeo má vnější rozměry 4,06×1,72×1,44 m a je prvním typem, který přebírá některé stylistické prvky sportovního kupé 8C Competizione, jako jsou například bezrámová okna bočních dveří, třídílné vstupy vzduchu v předním nárazníku a charakteristický tvar předních a zadních světlometů. Sportovně laděný je i interiér vozu.

Mi.To je postavené na stejné platformě jako Fiat Grande Punto, přichází však nejen s vlastním stylem, ale i s řadou nových technických řešení. Jako první ve své třídě například nabídne možnost volby mezi třemi různými jízdními režimy (dynamický, normální a do špatného počasí) s individuálním nastavením charakteristiky motoru, převodovky, řízení a podvozku pro zamýšlené nasazení. Zpočátku budou v nabídce čtyři přeplňované motory, vznětové i zážehové. Rozpětí jejich výkonů bude od 90 do 155 koní, ale výrobce již nyní prozradil, že v záloze má ještě výkonnější varianty. Máme se tedy na co těšit.

Autor: Pavel Olivík

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Standox
KIA MOTORS CZECH s.r.o.
BMW Group Česká republika
auto MOTOL BENI a. s.
Auto Fit, spol. s r.o.