AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Mercedes-Benz
ContiTrade Services s.r.o.
Siems & Klein


Continental navrhl pneumatiku zítřka

„Conti C.A.R.E.“ nabízí technologické řešení pro mobilitu budoucnosti.

Na letošním Frankfurtském autosalonu (IAA) společnost Continental představila komplexní technologický systém Conti C.A.R.E. (Connected. Autonomous. Reliable. Electrified. – Připojené. Autonomní. Spolehlivé. Elektrifikované.). Nový systém propojuje technologii kol a pneumatik, která umožní dál pracovat s jejich funkčními vlastnostmi. V kombinaci s webovou aplikací ContiConnect Live přináší systém Conti C.A.R.E. flexibilní systémové řešení, které dokáže například zabezpečit správu pneumatik vozového parku moderních robotických vozů taxislužby, zvyšuje výkonnost a pomáhá při optimalizaci nákladů.

Efektivní správa mobility díky pneumatikám

Pneumatiky Conti C.A.R.E. obsahují senzory zabudované do struktury pneumatiky. Tyto senzory generují a průběžně vyhodnocují údaje týkající se hloubky dezénu, možného poškození, teploty pneumatiky a tlaku v pneumatice. Takový monitorovací systém, nazvaný ContiSense, přenáší informace o stavu pneumatik do systému ContiConnect Live. Tím je zabezpečena efektivní správa mobility pro provozovatele vozových parků. Jednoduše řečeno: o každém problému, který se může v praxi vyskytnout, bude správce fleetu informován přímo v čase jeho výskytu a může ho okamžitě řešit.

Přizpůsobení tlaku pneumatiky v každé situaci

Neméně inovativní je myšlenka aktivního přizpůsobování tlaku v pneumatikách pomocí odstředivých čerpadel zabudovaných v kole. Když vozidlo zrychluje, odstředivé síly uvnitř kola působí na čerpadlo, které generuje stlačený vzduch. Tato technologie PressureProof konstantně udržuje tlak pneumatiky v ideálním rozsahu a pomáhá dosáhnout trvale udržitelného snížení emisí CO2. Případný nadbytečný stlačený vzduch se skladuje v integrované nádrži. Technologie PressureBoost poté využívá tento vzduch k rychlému přizpůsobení tlaku v pneumatikách na základě situací při jízdě.

V rámci konceptu SilentWheel bude společnost Continental prezentovat i modifikovaný ráfek kola, který snižuje vibrace vznikající při jízdě a zabezpečuje vynikající pocit z řízení.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Mitsubishi Motors Česká republika
Interaction s.r.o.
Toplac s.r.o.
BOSCH
BMW Group Česká republika