AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Mercedes-Benz
Scania Czech Republic s.r.o.
Iveco Czech Republic, a.s.

Kde se právě nacházite:  > Úvodní­ stránka  > Auto - magazín  > Opravdu magická Paříž

Opravdu magická Paříž

Už jen název musí člověka okouzlit. A co teprve samotný zájezd.

Studentky třetího ročníku Karla Hrúzová a Natálie Wyczawská pod dohledem paní učitelky PhDr. Taťány Hanzalové a ve spolupráci s cestovní kanceláří ABC Tours připravily pro studenty naší školy poznávací zájezd do Francie. Obrovským lákadlem byly nejen památky, a také den strávený v Disneylandu.

V pondělí 30. 9. 2019 jsme se sešli v počtu 54 studentů, čtyř pedagogů a dvou řidičů před školou, abychom mohli vzápětí napěchovat zavazadla do dálkového autobusu s velkým žlutým slonem a vyrazit směr „město snů“. Cesta byla sice dlouhá, ale díky pohodlným sedačkám a solidnímu výběru filmů, které si mohl pustit každý dle vlastního uvážení a výběru, nám rychle utekla. Pár zastávek na benzínových pumpách u nás a v Německu a druhý den ráno jsme se už kochali pohledem na dominantu Paříže – Eiffelovu věž.

Do trochu deštivého dopoledne nás přivítal velmi schopný a akční průvodce Lukáš Hekerle. Ten nás seznamoval s programem už během cesty, takže jsme mohli vidět bohužel už jen torzo slavné katedrály Notre-Dame, Louvre, náměstí Concorde, Champ Élysées nebo mosty pře Seinu. Do výkladu se občas zapojovaly i obě průvodkyně z řad studentek. Po prvním vizuálním kontaktu s nejznámější pařížskou památkou jsme se ji vydali prozkoumat zblízka. Aby se studenti necítili v Paříži osamoceně a ztraceně, doprovázel je ještě pedagogický dohled ve složení Mgr. Květa Pykalová, Mgr. Michaela Dohnálková a paní Zuzana Svobodová. Všichni jsme vyrazili směrem k „Eiffelovce“. Tu jsme dle vlastního uvážení prozkoumali zdálky či zblízka, ale takové „selfíčko“ nad Paříží nemá přeci chybu. Dále nás čekal akční přesun pařížským metrem, návštěva Invalidovny a v Latinské čtvrti jsme zakončili den ochutnávkou francouzské kuchyně.

Plní dojmů a značně vyčerpaní jsme strávili noc v ubytovacích jednotkách F1. Hned brzy po ránu nás autobus přiblížil do nedalekého zámeckého komplexu Versailles. Interiéry sídla francouzských králů nás fascinovaly a zahrady obklopující zámek nám doslova vzaly dech. Pohádkové kouzlo tohoto dopoledne bylo umocněno odpolední návštěvou Montmartru, atmosféru jsme doladili kávou a různými dobrůtkami na Náměstí umělců. Po „dechberoucí“ prohlídce chrámu Sacré Coeur se někteří ještě nechali unést okamžikem a svezli se na historickém kolotoči. Začalo se pomalu stmívat a to byla ta správná chvíle pro projížďku lodí po Seině. Prohlídka osvětlené Paříže z paluby výletní lodi byla pro většinu z nás jedním z nejsilnějších okamžiků celého zájezdu. To jsme ale nevěděli, co nás čeká poslední den.

Ve čtvrtek ráno jsme si trochu přispali, dali si sladkou snídani a vyrazili zakončit naše poznávání jednoho z největších evropských kulturních center. Přesunuli jsme se do jediného evropského centra kreslených pohádek a seriálů, tedy do Disneylandu. A musíme říci, že vše bylo opravdu „disneyovsky“ kouzelné. Na návštěvu atrakcí, nákupy a ochutnávky různých sladkostí jsme měli celý den. Definitivní tečku za naším putováním udělal naprosto nepopsatelně fascinující závěrečný ohňostroj. Precizně synchronizované pestrobarevné rachejtle, osvětlené vodotrysky, promítání nejznámějších a nejslavnějších animovaných filmů Disneyho studia, a to vše podkreslené nezapomenutelnými melodiemi. No prostě pohádka…

A potom už jenom přesun do autobusu, zachumlání se do deky i s barevnýma ušima myšáka Mickeyho na hlavě a s dárečky pro nejbližší v taškách. „Tak sbohem, Francie… nebo spíše… Brzy na shledanou!“

Autor: Mgr. Michaela Dohnálková, Natálie Wyczawská (studentka oboru Cestovní ruch)

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Mitsubishi Motors Česká republika
Mitsubishi Motors Česká republika
Iveco Czech Republic, a.s.
Mercedes-Benz
Scania Czech Republic s.r.o.