AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Iveco Czech Republic, a.s.
Scania Czech Republic s.r.o.
Mercedes-Benz

Kde se právě nacházite:  > Úvodní­ stránka  > Auto - magazín  > Hyundai Genesis Coupe

Hyundai Genesis Coupe

Korejská automobilka pokračuje v útoku, který začal sedan. Budoucnost plná emocí a sportovních výkonů je tak neodvratná, obávat se ale rozhodně nemáme čeho.

Jen zhruba týden bude automobilový svět bez nějaké motor show, po Ženevě se totiž rozevřou nadšeným divákům brány v New Yorku. Těšit se mohou zejména na expozici automobilky Hyundai, která na svém stánku vystaví nové Genesis Coupe. To je postaveno na základech sedanu, přidává však o poznání větší porci emocí.

Vůz, který by se měl do prodeje dostat příští rok na jaře, bude poháněn čtyřválcovými motory dopovanými turbodmychadlem, na vrcholu pak bude stát 3,8litrový vidlicový šestiválec – nikoliv motor V8 z sedanu, jak se původně očekávalo. Jistý je ovšem pohon zadních kol a výkon více než 300 koní. Genesis Coupé má totiž jít po krku Fordu Mustangu nebo novému Mitsubishi Eclipse, což znamená cenovku okolo 600 000 Kč. Zážitky za volantem by ale měly být podobné těm, které zažívají majitelé Infiniti G37 Coupe.

Ostatně, Hyundai již několikráte anoncovalo, že přechází do vyšší ligy. „Genesis Coupe je nejvíce strhující Hyundai všech dob, je nabitý emocemi od podlahy až po střechu,“ uvádí John Krafcik, viceprezident amerického zastoupení automobilky.

Vůz se přitom snaží okouzlit i v rámci interiéru, kde můžete počítat s rozměrným LCD displejem, přístroje by pak měly dostat futuristický design. Vnitřní uspořádání bude 2+2, přičemž zadní lavici rozdělí držák nápojů. Stejně jako v případě současného modelu bude k dispozici rozměrný zavazadlový prostor, cestující vpředu pak budou mít i možnost vybírat z opravdu sportovních sedadel. Jedinou smutnou zprávou tak zůstává fakt, že objednávku zatím stále nemůžete vyplnit.

Autor: P2P

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




BMW Group Česká republika
Mitsubishi Motors Česká republika
Mitsubishi Motors Česká republika
KIA MOTORS CZECH s.r.o.
BOSCH