AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Siems & Klein
BusPoint
ContiTrade Services s.r.o.

Kde se právě nacházite:  > Úvodní­ stránka  > Auto - magazín  > Ženeva 2008: Infiniti FX50

Ženeva 2008: Infiniti FX50

Značka Infiniti, Nissanova divize pro luxusní vozy, se na letošním Ženevském autosalonu poprvé prezentovala na evropské půdě, což souvisí se vstupem této značky na evropské trhy, k němuž dochází 20 let po uvedení v USA.

V této souvislosti připravila značka Infiniti pro Ženevský autosalon světovou premiéru druhé generace své vlajkové lodi v kategorii SUV. O kvalitách první generace Infiniti FX svědčí již to, že tyto vozy lze poměrně často potkat i na českých silnicích v podobě individuálních dovozů z USA. Nový model FX50 nabízí ještě větší výkon, komfort, bezpečnost a celou řadu zajímavých technologií. Zcela přepracovaný vůz má pod kapotou nový motor V8 5,0 l s proměnným časováním ventilů VVEL. Jeho největší výkon je 287 kW (390 k) a maximální točivý moment 500 N.m. Tuto hnací sílu přenáší na vozovku sedmistupňová samočinná převodovka a vyspělý systém pohonu všech kol ATTESA-E TS. Později bude nabídka rozšířena o verzi s šestiválcem 3,5 l.

Podvozek je vybavený elektronicky řízenými tlumiči CDC a aktivním řízením zadních kol. Za pozornost stojí i samotné ráfky o průměru 21“ od firmy Enkei, jejichž speciální konstrukce vedla k výraznému snížení hmotnosti (údajně váží méně než běžná kola 18“), a tím i neodpružených hmot, což se pozitivně projevuje na jízdních vlastnostech. Montují se pneumatiky rozměru 265/45 R 21. Výbava vozu je mimořádně bohatá, přičemž zahrnuje například audiosystém od firmy Bose, navigační systém DVD, kamerový systém Around View Monitor, adaptivní tempomat a světlomety a inteligentní klíček. Nový Infiniti FX50 se začne prodávat v červnu 2008 v USA a od října 2008 pak i v Evropě.

Autor: Pavel Olivík

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Mitsubishi Motors Česká republika
Auto Fit, spol. s r.o.
Mercedes-Benz
Standox
Interaction s.r.o.