AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Interaction s.r.o.
Mercedes-Benz
Scania Czech Republic s.r.o.


Firestone představuje druhou generaci celoroční cestovní pneumatiky Multiseason

Firestone, kultovní značka pneumatik proslulá odolností a spolehlivostí, pokračuje v upevňování svého postavení na evropském trhu představením nové celoroční cestovní pneumatiky.

Druhá generace pneumatiky Multiseason s ještě vyšší úrovní provozních vlastností a výhodnějším poměrem cena/výkon posiluje portfolio značky Firestone, která nabízí pneumatiky pro všechny druhy osobních automobilů a typy řidičů. Tato nová pneumatika i další nedávno představené pneumatiky, jako je Roadhawk nebo Vanhawk 2, potvrzují, že Firestone je ztělesněním velmi spolehlivých a cenově výhodných pneumatik s excelentním poměrem cena/výkon.

Modernizovaná a vylepšená pneumatika

Původní pneumatika Firestone Multiseason byla oceňována jako vynikající celoroční cestovní pneumatika. Firestone však posunul druhou generaci pneumatiky Multiseason na ještě vyšší úroveň. Optimalizovaným dezénem a styčnou plochou je zajištěno maximální odvádění vody na mokré vozovce. Konstrukce pneumatiky s vyváženou tuhostí zároveň zajišťuje výborné provozní vlastnosti při jízdě na suchu. Toho bylo dosaženo rozsáhlými počítačovými simulacemi, které byly následně ověřeny praktickými testy. Výsledkem tohoto úsilí je výrazné zvýšení brzdných výkonů na mokru i suchu.

Nová generace pneumatiky Multiseason prokázala v testech TÜV SÜD, jedné z nejuznávanějších nezávislých organizací v Evropě pro testování automobilů a jejich komponentů, o 9 % kratší brzdné dráhy na suchu a 14% zlepšení na mokrém povrchu. Pneumatika obdržela hodnocení B na informačním štítku EU v disciplíně adheze na mokru. Pneumatika je určena také k provozu v zimních podmínkách včetně sněhu, což potvrzuje symbol horského štítu a sněhové vločky, který dokládá soulad s veškerou legislativou pro zimní provoz v Evropě.

Skvělé výkony v jakémkoli počasí

Firestone zahájil vývoj nové generace pneumatiky Multiseason až po rozsáhlém výzkumu trhu, do něhož se zapojilo více než 15 000 evropských řidičů, aby bylo zaručeno, že nová pneumatika splní požadavky spotřebitelů. Získané poznatky umožnily společnosti Firestone zkonstruovat pneumatiku, připravenou na specifické výzvy, jimž řidiči čelí v každodenním provozu, jako je například náhlé brzdění na mokru.

„S novou generací pneumatiky Multiseason jsme chtěli všem řidičům nabídnout pocit jistoty,“ vysvětluje Laurent Dartoux, ředitel pro strategii a marketing společnosti Bridgestone EMEA. „Při odjezdu mohou být silnice suché, před příjezdem do práce mokré a během cesty domů zasněžené. S druhou generací pneumatiky Multiseason se řidiči mohou spolehnout na bezpečný provoz s maximální ovladatelností po celý rok bez ohledu na povětrností podmínky.“

Nižší valivý odpor

Další vylepšení v porovnání s předchůdcem se týká hospodárnosti. Nová generace pneumatiky Firestone Multiseason dosáhla ve většině rozměrů dobrého hodnocení C na informačním štítku EU a má o 20 % delší životnost měřenou počtem ujetých kilometrů.

„Řidiči si značku Firestone spojují s pneumatikami, na které se mohou spolehnout a které nabízejí mnoho výhod navíc,“ říká Laurent Dartoux. „Výčet předností přitom nekončí zakoupením pneumatiky. Dalším přínosem nové pneumatiky Multiseason pro řidiče jsou nižší náklady na palivo a prodloužená životnost. Výdaje ušetří i tím, že nebudou muset měnit a skladovat sezonní pneumatiky, což je spojeno také se zvýšením komfortu a úsporou času.“

Rozsáhlá nabídka rozměrů

Nová generace pneumatiky Firestone Multiseason, vyvinutá a vyráběná v Evropě, bude uvedena na trh ve vybraných rozměrech v červnu 2019. Další rozměry budou k dispozici od ledna 2020. Nová generace pneumatiky Multiseason s 50 různými rozměry od 13“ do 18“ pokryje 90 % tržní poptávky a 70 % segmentu pneumatik pro 17“ a větší kola. Díky tomu je nová pneumatika Firestone Multiseason ideální volbou pro většinu osobních automobilů a silničních SUV.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Iveco Czech Republic, a.s.
Mitsubishi Motors Česká republika
Auto Fit, spol. s r.o.
Scania Czech Republic s.r.o.
auto MOTOL BENI a. s.