AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Mercedes-Benz
Iveco Czech Republic, a.s.
Siems & Klein


ŠKODA AUTO vybuduje 7000 nabíjecích stojanů

Investice přibližně 32 milionů eur do výstavby nabíjecích stanic pro elektromobily ve třech českých závodech ŠKODA AUTO do roku 2025.

ŠKODA AUTO se intenzivně připravuje na požadavky éry elektromobility ve svých závodech i jejich bezprostředním okolí. V roce 2018 investovala česká automobilka 3,4 milionu eur do výstavby interní nabíjecí infrastruktury v hlavním výrobním závodě v Mladé Boleslavi. Pro vlastní zkušební provoz v současnosti využívá více než 300 nabíjecích stojanů. Do roku 2025 uvolní ŠKODA AUTO na výstavbu interní nabíjecí infrastruktury s téměř 7000 nabíjecími stojany ve svých českých závodech v Mladé Boleslavi, Kvasinách, Vrchlabí a v jejich okolí přibližně 32 milionů eur. Nabíjecí stanice budou k dispozici především zaměstnancům automobilky.

Bernhard Maier, předseda představenstva společnosti ŠKODA AUTO, zdůrazňuje: „Budoucnost značky ŠKODA je elektrická. Do konce roku 2022 uvedeme na trh více než deset elektrifikovaných modelů. V roce 2019 začneme s modelem SUPERB s externě nabíjitelným hybridním pohonem a plně elektrickou verzí modelu CITIGO. Souběžně s tím bude společnost ŠKODA AUTO investovat také do infrastruktury: v nadcházejících letech vytvoříme v areálu závodů a na parkovištích pro zaměstnance až 7000 nabíjecích stojanů.”

Michael Oeljeklaus, člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO za oblast výroby a logistiky, doplňuje: „Přípravy ve výrobě běží ve všech oblastech na plné obrátky. V oblasti elektromobility jsme proškolili již více než 11 000 zaměstnanců. Navíc investujeme do infrastruktury našich závodů a jejich okolí.“

Nabíjecí infrastrukturu v areálech společnosti ŠKODA AUTO již v současné době testují oddělení technického vývoje, řízení kvality, prodeje a výroby. Automobilka pro tento účel v minulém roce investovala do rozšíření nabíjecí infrastruktury v areálu závodu celkem 3,4 milionu eur: 1,65 milionu eur směřovalo do modernizace a rozšíření elektrické sítě, dalších 1,75 milionu eur investovala společnost ŠKODA AUTO do instalace více než 300 nabíjecích stojanů. Z toho více než 220 nabíjecích stanic je na střídavý proud a více než 80 moderních stanic na stejnosměrný proud.

ŠKODA AUTO chce počet dobíjecích bodů do roku 2025 navýšit na téměř 7000 a za tímto účelem plánuje objem investic ve výši přibližně 32 milionů eur. K více než 3600 nabíjecím stanicím v areálu závodů přibude dalších 3100 v jejich okolí, které budou k dispozici všem zaměstnancům společnosti ŠKODA AUTO.

Společně s energetickou společností ŠKO-ENERGO, která pro společnost ŠKODA AUTO již více než 20 let dodává energii, a také s městem chce automobilka přeměnit Mladou Boleslav ve Smart City.

První modely značky ŠKODA s elektrickým pohonem budou představeny v roce 2019

V letošním roce uvede společnost ŠKODA AUTO na trh první modely s elektrifikovaným pohonem. Prvním bude plně elektrická verze vozu ŠKODA CITIGO, následovaná modelem ŠKODA SUPERB s externě nabíjitelným hybridním. V roce 2020 pak bude zahájena výroba sériové verze studie ŠKODA VISION iV, která byla nedávno představena na autosalonu v Ženevě. V rámci Strategie 2025 investuje ŠKODA AUTO v příštích čtyřech letech dvě miliardy eur do vývoje elektrických vozů a nových služeb, souvisejících s mobilitou. Jedná se o největší investiční program v historii společnosti.

Nabízíme volná pracovní místa

Autoelektrikář Praha

Hrubá měsíční mzda: 30 000 – 45 000 Kč
Okres: Hlavní město Praha / Praha město

Automechanik Praha

Hrubá měsíční mzda: 30 000 – 45 000 Kč
Okres: Hlavní město Praha / Praha město

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Auto Fit, spol. s r.o.
Interaction s.r.o.
auto MOTOL BENI a. s.
Iveco Czech Republic, a.s.
Mercedes-Benz