AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
ContiTrade Services s.r.o.
Iveco Czech Republic, a.s.
Scania Czech Republic s.r.o.


Ženeva 2008: Nový Rolls-Royce Phantom Coupé

Pokud ještě nevíte, jak mají vypadat moderní luxusní kupé, pak vám to kupé se zlatou soškou na kapotě s radostí předvede. Zároveň bude i nejdynamičtějším modelem značky.

Rolls-Royce včera vyslal do světa oficiální fotografie nového Phantomu Coupe, který se představí ve své premiéře za měsíc na ženevském autosalonu. Obrovitý křižník používá 6,75litrový dvanáctiválcový motor vyladěný na 460 koní a 720 Nm točivého momentu, což jinými slovy znamená zrychlení 0–100 km/h za 5,8 s a nejvyšší rychlost 250 km/h. Ve srovnání s předchozím kabrioletem Drophead Coupe se zvětšila palivová nádrž, což znamená dojezd zhruba 630 km.

Vůz rovněž také dostal vzadu uchycené dveře, které usnadňují nastupování a vystupování, zároveň přitom napomáhají vyšší torzní tuhosti. Podle automobilky tak jde o nejtužší (a zároveň také nejsportovnější) vůz v celé historii.

„Rolls-Royce byl vždy o moci, výkonu a stylu,“ říká Ian Cameron, šéfdesignér značky. „Dynamičnost, kterou od nás zákazníci při jízdě Phantomem dostávají, je tak trochu bonusem. A kupé všechny tyto aspekty posunuje ještě na zcela novou úroveň.“

Autor: P2P

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Standox
auto MOTOL BENI a. s.
Mitsubishi Motors Česká republika
Interaction s.r.o.
Mitsubishi Motors Česká republika