AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Scania Czech Republic s.r.o.
BusPoint
Siems & Klein


Renault Koleos: za měsíc v Ženevě

Francouzská automobilka vypustila do světa první oficiální informace a fotografie svého vůbec prvního crossoveru 4×4. Ten vznikl ve spolupráci s Nissanem, nikoho tedy nepřekvapí špičkové technologie na palubě.

Nový Renault Koleos by měl rozbouřit již tak nikterak klidné hladiny na trhu crossoverů. Nabídnout by totiž měl kromě jiného opravdové schopnosti v terénu, zároveň by ale měl na silnici držet opravdu jako přibitý. Zároveň se Francouzi dušují, že v oblasti komfortu se vyrovná prémiovým hatchbackům, v prostornosti kabiny pak dokonce kompaktním MPV.

Zatímco přitom Renault si vzal na starosti zejména design a interiér, vývoj technologií a pohonu všech kol připadl na Nissan. Vychází ze systému použitého v modelu X-Trail a za normálních podmínek směřuje veškerý výkon na přední kola, při ztrátě trakce je pak možné vyslat na zadní nápravu 50 procent točivého momentu. Impozantní jsou však v tomto případě nájezdové úhly, které jsou opravdu příslibem, že to Renault myslí s jízdou mimo silnici vážně.

K dispozici bude jeden benzinový šestiválec a dva turbodiesely, stejně jako šestistupňový manuál, automat i CVT. Prodávat se začne v polovině letošního roku, připravte si částku v teritoriu Peugeotu 4007, Citroënu C-Crosseru nebo Mitsubishi Outlanderu.

Autor: P2P

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Mitsubishi Motors Česká republika
BMW Group Česká republika
Scania Czech Republic s.r.o.
Auto Fit, spol. s r.o.
Siems & Klein