AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Scania Czech Republic s.r.o.
Iveco Czech Republic, a.s.
Interaction s.r.o.


Ekologické automobily v ČR brzy bez dálniční známky?

Nejen Německo počítá s úlevou v podobě platby za dálnice pro vozidla poháněná alternativním palivem. Podobný počin se připravuje i v České republice.

V České republice předalo ministerstvo dopravy do mezirezortního řízení novelu zákona č. 13/1997 Sb. o pozemních komunikacích. Novela se týká toho, že vozidla poháněná čistě elektrickou energií by nově měla 100% úlevu z placení dálniční poplatků a u vozidel spalujících stlačený zemní plyn neboli CNG se bude jednat o úlevu ve výši 50 %.

„V dokumentu zatím nepočítáme s úlevou pro vozidla spalující zkapalněný zemní plyn (LNG) a vodík, jelikož se v ČR tato vozidla vyskytují jen v malé míře,“ řekl Jan Bezděkovský z ministerstva dopravy.

V závěsu nové registrační značky

V přípravě je také nové označení vozidel poháněných alternativním palivem. V současné době se tento návrh novely zákona připravuje a co nevidět bude předán do mezirezortního připomínkového řízení.

Tento krok je hodně důležitý například pro obce, kraje, celní správu a PČR, jelikož budou moci na dálku identifikovat ekologicky úsporné vozidlo a dle toho nastavit efektivní opatření pro svou oblast působnosti.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Scania Czech Republic s.r.o.
KIA MOTORS CZECH s.r.o.
Interaction s.r.o.
Auto Fit, spol. s r.o.
BOSCH