AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Mercedes-Benz
Interaction s.r.o.
BusPoint


PSA zkouší internetový prodej vozů

Skupina PSA je první evropská automobilka, která ve Francii spustila prodej nových vozů přes internet.

Při nákupu vozu lze využít různé způsoby, 90 % zákazníků ovšem navštíví internet. Skupina PSA se rozhodla na tento vývoj reagovat, a proto inovuje způsob prodeje svých vozů a spouští ve Francii prodej nových vozidel svých tří značek prostřednictvím internetu.

Tato nabídka se opírá o zkušenosti získané při internetovém prodeji, který již od listopadu 2016 využívá Citroën v Brazílii, od ledna 2017 Peugeot ve Velké Británii a značka DS ho od března 2017 používá pro prodej svého modelu DS7 Crossback v osmi evropských zemích. Nabídka bude postupně rozšířena do dalších zemí Evropy.

První zákazníci už tento způsob hojně používají: ve Velké Británii vzrostl prodej vozů značky Peugeot digitálním způsobem v první polovině roku 2017 o 75 %, podíl na trhu vzrostl téměř o 40 %. V Brazílii proběhlo více než 200 objednávek online.

Ve Francii si tak nyní zákazníci mohou nejen zakoupit vozidlo, ale mohou si také nakonfigurovat možnosti financování či odprodej svého starého vozu a v těchto případech dokončit svou objednávku u prodejce. Postupně se nabídka služeb rozšíří, nejprve o možnost uzavírání smlouvy na financování online.

Ředitel pro prodej a marketing skupiny PSA Stephen Norman při této příležitosti prohlásil: „Spuštění této nabídky je součástí našeho plánu Push to Pass, jehož cílem zaměřit naši strategii co nejvíce na klienty. Skupina reaguje na očekávání zákazníka, který se o nákupu vozu rozhoduje na internetu, a připravuje se tak na další etapu, kdy se již auta budou prodávat kompletně online. Je to tedy příležitost pro získání nových obchodních příležitostí pro náš další růst.“

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Mitsubishi Motors Česká republika
KIA MOTORS CZECH s.r.o.
auto MOTOL BENI a. s.
Mercedes-Benz
Scania Czech Republic s.r.o.