AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Scania Czech Republic s.r.o.
Interaction s.r.o.
Auto Fit, spol. s r.o.

Kde se právě nacházite:  > Úvodní­ stránka  > Auto - magazín  > Kia představuje Stonic

Kia představuje Stonic

Poutavý a suverénní kompaktní crossover.

Nový crossover značky Kia, spadající do automobilového segmentu B (malé vozy), ponese označení Stonic. Poutavý a suverénní kompaktní crossover Stonic s nefalšovaným evropským charakterem byl inspirován tvary a praktičností větších SUV značky Kia. Samotné označení Stonic je kombinací slov Speedy a Tonic s odkazem na první a poslední notu hudební stupnice. Stonic v tomto smyslu naznačuje, že jde o agilní vůz, nabízející v segmentu kompaktních SUV něco nového a svěžího.

Ke sportovnímu vzhledu tohoto modelu přispívá mj. aerodynamická linie střechy a neobyčejně tvarovaný střešní nosič. Mladistvý a futuristický vzhled vozu stvrzuje jedinečné stylistické pojetí koncových svítilen.

Stonic, jenž spojuje ostré horizontální křivky s jemnějšími plastickými povrchy, přináší do dané automobilové kategorie kompaktní rozměry a nízké těžiště.

Vzhled exteriéru se odráží i v kabině, navržené v duchu evropských tradic, s využitím přímých linií, hladkých povrchů a geometrických tvarů. V interiéru, v němž je díky promyšlenému využití obestavěného prostoru maximum místa pro všechny cestující, klade Stonic důraz na techniku a ergonomii. „Plovoucí“ uživatelské rozhraní zase dovoluje hladce skloubit funkce chytrých telefonů s celou řadou funkcí vozidla.

Stonic se začne prodávat v druhé polovině roku 2017. V rámci modelové nabídky Kia se bude jednat o vůz s nejširšími možnostmi zákaznických modifikací, ať již v exteriéru nebo interiéru vozu.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Mitsubishi Motors Česká republika
Interaction s.r.o.
Mitsubishi Motors Česká republika
KIA MOTORS CZECH s.r.o.
Mercedes-Benz