AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Scania Czech Republic s.r.o.
Interaction s.r.o.
BusPoint


Scania partnerem soutěže Autoopravář Junior 2017

Scania, společně s firmami Bosch a Škoda Auto a.s., tak byla opět hlavním partnerem soutěže Autoopravář Junior 2017.

Společnost Scania poskytuje svým zákazníkům kvalitní vozidla i následné servisní služby. S tím úzce souvisí nejen pravidelné školení pracovníků v servisech, ale Scania zároveň myslí také na budoucnost. I proto se snaží podporovat a motivovat mladé autoopraváře. Scania, společně s firmami Bosch a Škoda Auto a.s., tak byla opět hlavním partnerem soutěže Autoopravář Junior 2017

Ve výcvikovém centru Škoda Auto a.s. v Mladé Boleslavi se od úterý 18. dubna do čtvrtka 20. dubna utkalo o titul Autoopravář Junior 66 žáků z celé České republiky. Scania byla partnerem kategorií Autoopravář a Autotronik.

„V dnešní době jsou servisní služby mnohem širším pojmem, než tomu bylo před několika lety. Profese automechaniků je vysoce odbornou záležitostí a máme to štěstí, že jsme mohli na tomto místě pozorovat talentované budoucí automechaniky, jak reprezentují své dovednosti,“ říká Radek Liška, ředitel servisních služeb Scania pro region střední Evropy.

Soutěž byla tříkolová, přičemž první kolo probíhalo na jednotlivých školách. Ze studijního oboru Automechanik se pak do finále dostali pouze 2 žáci za každý kraj. Z celkového počtu 3500 žáků třetích ročníků se tak o celkové vítězství utkalo 28 mladých automechaniků. Ještě těžší postup měli žáci oboru Autotronik. Z kraje se do celostátního finále dostal vždy jen jeden.

Třiadvacátého ročníku soutěže Autoopravář Junior se účastnili také žáci oborů autolakýrník a karosář. Tím tak byly v této soutěži zastoupeny všechny obory.

Finále automechaniků nabídlo velmi napínavý a vyrovnaný souboj. Nakonec zvítězil Matěj Řípa z plzeňské SPŠ dopravní před žákem SŠ PTA Jihlava Filipem Novotným. Jihlavská škola, která měla ve finále letošního ročníku silné zastoupení, se pak přeci jen dočkala vítězství. Mezi autotroniky byl totiž nejlepší Martin Zvoník.

Nejlepší trojice dostala ceny z rukou Radka Lišky. Vítězové kategorií obdrželi od ředitele servisních služeb zájezd do Švédska. „Věřím, že se s některými finalisty v budoucnu setkáme nejen jako s úspěšnými absolventy škol, ale také jako s kolegy ve společnosti Scania.“

Scania budoucí automechaniky sama aktivně podporuje. Ve spolupráci s Integrovanou střední školou automobilní v Brně připravila vzdělávací program Mechanik nákladních vozidel a autobusů Scania, což je tříletý obor zakončen výučním listem. Scania žákům nabízí například měsíční stipendium až 3000 Kč, ubytování zdarma, stáž ve výrobním závodě ve Švédsku, ale hlavně možnost uplatnění v některém ze svých servisů.

Výsledky soutěže Autoopravář Junior 2017

Automechanik

  1. Matěj Řípa – SPŠ dopravní, Plzeň
  2. Filip Novotný – SŠ PTA, Jihlava
  3. David Bareš – VOŠ, SPŠ automobilní a technická, České Budějovice

Autotronik

  1. Martin Zvoník – SŠ PTA, Jihlava
  2. Michal Starsy – SOŠ a SOU Vocelova, Hradec Králové
  3. Radoslav Vališka – ISŠ, Vysoké nad Jizerou

Autolakýrník

  1. Roman Vydra – ŠKODA AUTO a.s., SOU strojírenské Mladá Boleslav
  2. Jakub Stříbrný – ISŠ, Vysoké nad Jizerou
  3. Michal Válek – ISŠA, Brno

Karosář

  1. Roman Cettl – ŠKODA AUTO a.s., SOU, strojírenské Mladá Boleslav
  2. Tomáš Nenička – VOŠ, SOŠ a SOU, Kopřivnice
  3. Marek Vladík – ISŠA, Brno

Info AUTOJOB – personalistika

pokud vás značka SCANIA zaujala, máme pro vás aktuální pracovní pozice automechanik a přejímací technik servisu které naleznete zde:

http://www.au­tojob.cz/…a–zapad.htm

http://www.au­tojob.cz/…a–zapad.htm

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




KIA MOTORS CZECH s.r.o.
Auto Fit, spol. s r.o.
BOSCH
Mercedes-Benz
Mitsubishi Motors Česká republika