AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Auto Fit, spol. s r.o.
BusPoint
ContiTrade Services s.r.o.

Kde se právě nacházite:  > Úvodní­ stránka  > Auto - magazín  > Etalon opět vítězem

Etalon opět vítězem

Pneumatika Continental ContiPremiumContact 5 obsadila první místo v testu Autoklubu ČR.

Continental ContiPremiumContact 5 je podle Autoklubu ČR nejlepší letní pneumatikou pro stále oblíbenější segment kompaktních SUV. V rozměru 215/65 R 16 určeném např. pro Volkswagen Tiguan ovládl test, kterého se zúčastnilo devět dalších letních a celoročních plášťů. Zvítězil v objektivním měření brzdných drah a ovladatelnosti na mokru, dostal rovněž nejvyšší subjektivní hodnocení za komfort a jízdní vlastnosti na suchu.

Za svou dlouhou kariéru dokázala pneumatika ContiPremiumContact 5 získat vítězství v testech prestižních motoristických časopisů auto motor und sport a Auto Bild, německého autoklubu ADAC a skvělé hodnocení si odnesl i z dalších srovnání významných médií a nezávislých organizací. Právě proto ho Autoklub České republiky zvolil pro svůj letošní test letních plášťů jako referenční pneumatiku. Díky výtečným výsledkům na mokru dokázala pneumatika Continental ContiPremiumContact 5 před novější konkurencí svoji výchozí pozici uhájit.

Silnou stránkou je zejména brzdný výkon. Na mokru zastavil testovací Volkswagen Tiguan z rychlosti 100 km/h na 51 metrech. „V okamžiku zastavení vozidla na pneumatikách Continental jede vůz na druhých pneumatikách v pořadí ještě rychlostí 19,3 km/h,“ uvádí Autoklub ČR.

S podobnými závěry přichází i další letošní testy, jichž se pneumatiky ContiPremiumContact 5 zúčastnily. První místo získala tato pneumatika od německého autoklubu ACE a časopisu Gute Fahrt. Pneumatika, která dokázala vítězit ve srovnáních již v roce 2012 a celkem si připsala 16 prvenství v německých, polských, ruských, švédských, finských a britských testech, má v porovnání s konkurencí nadále skvělé brzdné dráhy na vodě i na suchu, výbornou přilnavost i ovladatelnost a celkově vyvážené vlastnosti.

„Continental ContiPremiumContact 5 dokazuje, že má naprosto nadčasovou konstrukci. I po mnoha letech na trhu patří stále mezi nejlepší letní pneumatiky, a to i pro náročné řidiče. Má výborné jízdní vlastnosti a skvělý brzdný výkon, což odpovídá naší nové strategii Vision Zero, v níž cílíme na bezpečnost a chceme zamezit úmrtím a těžkým zraněním na silnicích,“ komentuje výsledky testu Juraj Izvolt, vedoucí marketingu ve společnosti Continental Barum s.r.o.

Pneumatika Continental ContiPremiumContact 5

Dezén pneumatiky ContiPremiumContact 5 je charakteristický bloky, které jsou navrženy s využitím počítačových simulací a zvětšují styčnou plochu při přenosu velkých podélných a příčných sil (vznikají při brzdění nebo vyhýbacích manévrech ve vysokých rychlostech). Vzdálenost potřebnou k zastavení na suchu i na mokru zkracují rovněž speciální 3D hrany bloků, jež zamezují deformaci segmentů při brzdění. Komfort pak zlepšuje pružná ramenní oblast a zesílená patka. Pneumatiky Continental ContiPremiumContact 5 jsou k dostání pro kola s ráfky o průměru 14 až 17 palců a v šířkách od 175 do 225 mm.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




BMW Group Česká republika
Toplac s.r.o.
Scania Czech Republic s.r.o.
Mercedes-Benz
Iveco Czech Republic, a.s.