AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Siems & Klein
Mercedes-Benz
ContiTrade Services s.r.o.

Kde se právě nacházite:  > Úvodní­ stránka  > Auto - magazín  > ŠKODA na autosalonu v Ženevě

ŠKODA na autosalonu v Ženevě

Bestseller v centru pozornosti a další premiéry.

Na 89. mezinárodním autosalonu v Ženevě (7. až 19. března 2017) představuje ŠKODA hned několik světových a výstavních premiér. V popředí zájmu u jezera Lac Léman je bestseller ŠKODA OCTAVIA. V Ženevě slaví světovou premiéru hned dvě varianty nejprodávanější modelové řady značky: ŠKODA OCTAVIA RS 245 s motorem o výkonu 180 kW (245 k) a modernizovaný model ŠKODA OCTAVIA SCOUT. Dalšími novinkami jsou na ženevském výstavišti Palexpo obě nové varianty velkého SUV značky ŠKODA, model ŠKODA KODIAQ SCOUT a ŠKODA KODIQ SPORTLINE. Premiéry se dočkaly také přepracované modely ŠKODA RAPID a ŠKODA RAPID SPACEBACK, modernizovaný vůz ŠKODA CITIGO a ŠKODA FABIA vybavená novým motorem 1.0 TSI.

Světová premiéra vozů ŠKODA OCTAVIA RS 245 a ŠKODA OCTAVIA SCOUT

Nová ŠKODA OCTAVIA RS 245 s výkonným motorem a moderní konstrukcí podvozku včetně elektronicky řízené uzávěrky předního diferenciálu (VAQ) přináší vrcholný požitek z jízdy. Kompaktní sportovec, jehož špičkový výkon byl zvýšen na 180 kW (245 k), bude v nabídce jako liftback i jako kombi. Jeho dynamické parametry jsou impozantní: zrychlení z 0 na 100 km/h za pouhých 6,6 s, maximální rychlost elektronicky omezená na 250 km/h a maximální točivý moment 370 Nm, který je dostupný v rozsahu otáček od 1 600 do 4300 1/min. Díky sportovnímu podvozku je světlá výška vozu ŠKODA OCTAVIA RS 245 oproti běžným modelům této modelové řady o 15 mm nižší, rozchod kol zadní nápravy je proti předchozímu provedení o 30 mm širší. Sériová kola z lehké slitiny v černém designu jsou devatenáctipalcová. Stabilizační program ESC se sportovním režimem a elektronicky řízená uzávěrka předního diferenciálu VAQ zvýrazňují dynamický charakter vozu. Totéž platí pro progresivní řízení a volitelně dodávaného adaptivního podvozku DCC (Dynamic Chassis Control).

Robustní offroadový vzhled, mnohostranné využití, silné a úsporné motory, standardně dodávaný pohon všech kol 4×4 – to jsou typické znaky, kterými se vyznačuje ŠKODA OCTAVIA SCOUT. Jako všechny nové modely řady OCTAVIA má i SCOUT novou příď s navazujícími světlomety a pozměněnou záď. Jeho specifický, robustní vzhled zvýrazňují speciální prvky, mj. stříbrně a černě lakované části nárazníků, tmavé lemy blatníků a nástavce prahů, sedmnáctipalcová kola z lehké slitiny i zvětšení rozchodu zadní nápravy. Součástí standardní výbavy je také paket pro špatné cesty, Driving Mode Select včetně funkce Off-road, LED denní svícení a zadní skupinové svítilny ve tvaru písmene C.

Světová premiéra vozů ŠKODA KODIAQ SCOUT a ŠKODA KODIAQ SPORTLINE

Dalším lákadlem na stánku v hale 2 je velké SUV značky ŠKODA. V popředí zájmu jsou zejména dvě jeho varianty. Svou světovou premiéru slaví ŠKODA KODIAQ SCOUT a ŠKODA KODIAQ SPORTLINE. S novou variantou ŠKODA KODIAQ SCOUT pokračuje česká automobilka ve své ofenzívě v segmentu SUV. Vůz ŠKODA KODIAQ SCOUT je sériově vybaven pohonem všech kol a jak opticky, tak technicky zdůrazňuje své offroadové kvality. Pro příznivce sportovního stylu navrhla česká automobilka vůz ŠKODA KODIAQ SPORTLINE, elegantní a dynamickou verzi tohoto SUV. Interiér a exteriér zdobí speciální designové prvky. Pro model ŠKODA KODIAQ SPORTLINE jsou k dispozici čtyři motorizace: dva zážehové motory TSI a dva vznětové TDI ve výkonnostním spektru od 110 kW (150 k) do 140 kW (190 k). ŠKODA KODIAQ SPORTLINE akcentuje intenzivní potěšení z jízdy.

Premiéra modernizovaných vozů ŠKODA RAPID a ŠKODA RAPID SPACEBACK

Vůz ŠKODA RAPID nastavuje ve svém segmentu nová měřítka prostornosti. Design a výbava jsou přepracovány. Vylepšený vůz ŠKODA RAPID SPACEBACK je v Ženevě k vidění ve speciální sportovní verzi MONTE CARLO. Díky mnoha černým prvkům karoserie působí tento 4303 mm dlouhý model na první pohled sportovně. Při pohledu zezadu zaujme především standardně dodávané prodloužené zadní okno, které plynule přechází v horní hranu velkého víka zavazadlového prostoru. S černými doplňky ladí sdružené zadní svítilny s černým zabarvením.

Premiéra modernizovaného modelu ŠKODA CITIGO

Přepracovaný model ŠKODA CITIGO se v Ženevě představuje se zcela novou přídí a modernizovaným interiérem. Městské vozidlo, které je v nabídce ve třídveřovou i pětidveřové verzi, přesvědčí velkorysou nabídkou prostoru na malém půdorysu, velmi dobrou přehledností karoserie, vysokou úrovní bezpečnosti, dobrou ovladatelností, mimořádně úspornými zážehovými motory MPI a tradičně atraktivním poměrem ceny a výkonu.

Premiéra modelu ŠKODA FABIA s novým tříválcovým motorem 1.0 TSI

Třetí generace vozu ŠKODA FABIA přesvědčí dynamickým a atraktivním designem, velkou nabídkou prostoru, inovativními bezpečnostními, komfortními, informačními a zábavními systémy i řadou řešení Simply Clever. Pro model FABIA je nově k dispozici dynamický a úsporný nový tříválcový motor ve dvou výkonových verzích. Nový motor s nízkým vnitřním třením běží tiše a kultivovaně, mj. také díky vyváženým komponentům klikového mechanismu, pístům z hliníkové slitiny a kovaným ojnicím. Díky vstřikovacímu tlaku, zvýšenému až na 250 barů, nabízí nový litrový motor v obou výkonových variantách dobré jízdní vlastnosti a až o 6 procent nižší spotřebu paliva.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Toplac s.r.o.
BMW Group Česká republika
Iveco Czech Republic, a.s.
Siems & Klein
Mitsubishi Motors Česká republika