AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
ContiTrade Services s.r.o.
Interaction s.r.o.
Mercedes-Benz

Kde se právě nacházite:  > Úvodní­ stránka  > Auto - magazín  > Tohle je budoucí Mazda RX-7

Tohle je budoucí Mazda RX-7

Budoucnost rotačních (wankelových) motorů je zřejmě více než slibná, jak nám alespoň hodlá japonská automobilka dokázat v lednu v Detroitu.

Technologie rotačních motorů se letos dožívá 40. narozenin a Mazda jakožto její největší propagátor proto připravila nejenom výroční edici modelu RX-8, ale také nový koncept nazvaný Furai. Ten by se mohl stát příští Mazdou RX-7, která fanouškům wankelu neskutečně chybí. Předchozí reinkarnace se totiž dala vyladit i na závratných 1.300 koní, čímž se snad žádný jiný dvoulitrový motor nemůže pochlubit.

A novinka by měla jít ještě dále, pod kapotou totiž nabízí dokonce pohonnou jednotku ne se dvěma rotačními písty, ale dokonce se třemi. V prozatímním sériovém naladění dosahuje výkonu 450 koní, ovšem to je pouze základ. „V průběhu historie automobilismu byla vždycky mezi závodními vozy a jejich ekvivalenty na silnici neskutečná mezera. Koncept Furai ale dokázal tuto mezeru snížit na minimum,“ říkají o svém produktu tvůrci z Japonska. Vypadá to tedy, že se konečně můžeme na silnici těšit na opravdové závodní technologie. A těch 450 koní bude vážně jen základ.

Autor: P2P

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




KIA MOTORS CZECH s.r.o.
BMW Group Česká republika
Standox
Auto Fit, spol. s r.o.
Interaction s.r.o.