AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Interaction s.r.o.
Siems & Klein
Iveco Czech Republic, a.s.


Aston Martin Vantage RS: Novodobá bestie

U příležitosti otevření nového designového centra představila britská automobilka koncept, který se ale začne vyrábět. Neví se přesně kdy, ale my ho všichni chceme!

Více než 700 VIP hostů oněmělo úžasem, když šéf Aston Martinu Dr. Ulrich Bez odhalil nový koncept. Nikdo totiž nečekal, že si značka při otevírání nového designového centra v Gaydonu připraví takový dárek, jakým 600koňový Vantage zcela určitě je. „Za posledních pět let jsme získali reputaci značky, jejíž koncepty jsou plně funkční, a V12 Vantage RS není výjimkou. Nyní chceme jen počkat na odezvu, a pokud bude velmi kladná, pak se v blízké budoucnosti vůz objeví v prodeji. Samozřejmě s cenovkou odpovídající jeho exkluzivitě,“ uvedl při slavnostním odhalení Dr. Bez.

Je tedy takřka stoprocentně jisté, že se nový Aston Martin V12 Vantage RS do prodeje dostane. Ostatně, kdo by neměl zájem o 600 koní a 690 Nm točivého momentu zabalených do úhledné karoserie? Automobilka totiž do malého kupátka vsadila vidlicový dvanáctiválec, díky čemuž docílila poměru výkon/hmotnost 380 koní na tunu, což je nejlepší hodnota, jaké kdy Aston dosáhl. V12 Vantage RS pro změnu díky tomu dosáhne na stovku za pouhé čtyři sekundy, 160 km/h pak pokoří během 8,5 s. Nejvyšší rychlost by prý měla dalece přesáhnout 300 km/h. Tak uvidíme. Ale opravdu!

Autor: P2P

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Standox
Mercedes-Benz
Interaction s.r.o.
BOSCH
Auto Fit, spol. s r.o.