AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
BusPoint
Interaction s.r.o.
Siems & Klein

Kde se právě nacházite:  > Úvodní­ stránka  > Auto - magazín  > Nové BMW X6

Nové BMW X6

Porsche Cayenne Turbo dostalo výraznou konkurenci, která si nic nedělá z jeho výkonu a jízdních vlastností. A navíc k tomu přidává i pohlednou karoserii.

Vůbec první Sportovně Aktivní Coupé světa by se mělo začít prodávat v květnu příštího roku, objednávat si ho ale zákazníci mohou již nyní. Na výběr mají čtyři verze, z nichž tři již mají přesná specifika. Opravdová konkurence pro lídra na poli SUV, Porsche Cayenne Turbo, se ovšem má objevit o něco později, ale bude to stát za to. Jedná se totiž o BMW X6 xDrive50i s nadvakrát přeplňovaným motorem V8. Ten dosahuje výkonu 408 koní a točivého momentu 600 Nm, což tomuto terénnímu kupátku stačí na pokoření stovky za pouhých 5,4 s, nejvyšší rychlost pak zůstává obligátně omezena na 250 km/h.

Stejně jako zbytek modelové řady bude ale i toto BMW standardně vybaveno 19palcovými litými koly, pohonem všech kol xDrive a řadou dalších bezpečnostních systémů, mezi něž patří Dynamic Performance Control či Dynamic Stability Control+. V základu se rovněž objeví xenony, sportovní podvozek či šestistupňový automat s řazením pádly pod volantem, za příplatek pak bude zpětná kamera, čtyřzónová klimatizace, displej na čelním okně či aktivní řízení. Těšte se tedy na květen.

Autor: P2P

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Iveco Czech Republic, a.s.
BOSCH
Mitsubishi Motors Česká republika
auto MOTOL BENI a. s.
Scania Czech Republic s.r.o.