AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Iveco Czech Republic, a.s.
ContiTrade Services s.r.o.
Siems & Klein

Kde se právě nacházite:  > Úvodní­ stránka  > Auto - magazín  > Na Přímětické slavili Vánoce

Na Přímětické slavili Vánoce

Tradiční „Vánoční výstavu“ uspořádali 8. prosince 2016 ve znojemské střední škole na Přímětické. Ta letošní se však nesla v duchu dospělosti. Konala se totiž už pojedenadvacáté. To se promítlo do celkové atmosféry, kterou ještě navíc umocňovaly blížící se

Na slavnostním zahájení promluvil ředitel školy Mgr. Libor Hanzal, který poděkoval všem studentům a pedagogům nejen za náročnou přípravu a realizaci celé výstavy, ale také za jejich celoroční práci. Dále vedení školy předalo ceny vítězům vědomostních soutěží ze Dne otevřených dveří.

Poté si mohli návštěvníci poslechnout vánoční písně a recitaci v podání školního pěveckého sboru. Ten měl pak během dne ještě několik vystoupení. Kromě toho si někteří členové souboru připravili divadelní představení o narození Ježíška, jehož součástí byl i živý betlém.

Stěžejní částí výstavy byly výrobky studené kuchyně a slavnostně prostřené tabule studentů oboru Kuchař-číšník. Ti měli také na starosti raut a občerstvení pro návštěvníky. Zdobili perníčky, pekli pletýnky a sladké trdelníky. Předváděli flambování a přípravu netradičních salátů.

Vánoční kavárna ve francouzském stylu byla doménou oboru Hotelnictví a turismus. V nabídce byly palačinky, dorty, netradiční zákusky, mnoho druhů káv a nealkoholických punčů. K vidění byl i carving, tedy vyřezávání ovoce a zeleniny.

Hned při vstupu do školy se návštěvníků ujali studenti oboru Cestovní ruch. Rozdávali program, letáčky s informacemi o jednotlivých oborech, dotazníky, evidovali návštěvnost a poskytovali zájemcům komentované prohlídky celé budovy.

Prodavači se představili dárkovým balením a prodejem zboží s vánoční tematikou.

Studentská firma Paradis, kterou založili žáci třetího ročníku oboru Podnikání, obchod a služby, nabízela svůj produkt „Majdu“. Speciální hořčici z paprik, rajčat, cibule a dalších přísad.

Charitativní roční kalendář vytvořili studenti oboru Cestovní ruch. Mohli jste si u nich nechat změřit krevní tlak, zkusit ustlat lůžko či se zapojit do dílniček a workshopů.

Kosmetická a kadeřnická provozovna. To byla lákadla především pro ženy. Facepainting, denní líčení, lakování nehtů a masáž rukou nabízely budoucí kosmetičky. Kadeřnice prezentovaly techniky vodové ondulace, barevné laky a třpytkování vlasů.

Obor Automechanik, to byly ukázky činnosti autoopraváře, prodej náhradních dílů, prezentace BESIPU, ukázka orientace jednotlivce pod vlivem alkoholu, omamných látek- testovací brýle, znalost dopravních značek. Výstava současných i historických motocyklů nadchla především mužské osazenstvo.

V provizorní dílně oboru Truhlář to vonělo čerstvým dřevem. Soustružení, řezbářství, intarzie a dílničky pro šikovné ruce přilákaly malé i velké kutily.

Kdo už byl unavený a plný dojmů, mohl se posilnit ve školním baru, přečíst si knížku z nově nainstalovaných knihobudek, nakoupit Fair Trade výrobky nebo se nechat unést snovými obrazy Anežky Duchoňové, studentky oboru Kosmetička.

NP Podyjí ve spolupráci se školou zde uspořádal hlasování o Strom roku, prezentace i soutěže. Nechyběly ani výtvarné dílničky. Ti odvážnější mohli navštívit Peklo.

Vánoce byly všude a návštěvníkům školy přinesly skutečně pestrou paletu dárků v podobě bohatého programu.

Autor: Mgr. Kateřina Kotoučová

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Iveco Czech Republic, a.s.
Toplac s.r.o.
BMW Group Česká republika
KIA MOTORS CZECH s.r.o.
auto MOTOL BENI a. s.