AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
BusPoint
Mercedes-Benz
Siems & Klein


Personální změna u Subaru ČR a Emil Frey ČR

Dlouholetý manažer Petr Neuman omezuje své pracovní aktivity.

Za jednoho z nestorů automobilové scény v České republice lze jistě považovat i Petra Neumana (61), působícího na pozici jednatele společností Emil Frey ČR a Subaru ČR od roku 1992, kdy založil import, distribuci i prodej japonské značky pod křídly švýcarské firmy Emil Frey AG. Téměř čtvrt století hrál důležitou roli v rozvoji obchodních aktivit skupiny na českém trhu nejen na poli importérském, ale zkušenosti přenášel i do řízení retailového obchodu s ostatními značkami, s nimiž Emil Frey v ČR podniká. Pod jeho vedením se podařilo skupině Emil Frey na zdejším trhu vydobýt si významného postavení.

„Jednou to muselo přijít…,“ říká Petr Neuman a pokračuje: „S končícím rokem 2016 začnu předávat funkce nově jmenovanému Jiřímu Pickovi a od ledna se začnu věnovat svým vlastním věcem, rodině a koníčkům. Jsem šťastný za léta, kdy jsem se mohl potkávat s kolegy ze Švýcarska, Japonska a především s lidmi z našeho kolektivu v České republice, a mám za to, že tento tým je schopen skvěle pokračovat i nadále ke spokojenosti švýcarského managementu i značek, se kterými se spolupracuje. Se Subaru ČR jsme v posledních letech v evropském porovnání podílu na trhu velmi nadprůměrní, a to je práce celého týmu, kterému tímto ještě jednou děkuji, stejně tak jako autorizovaným dealerům Subaru. A pro mě nastává čas, kdy si budu užívat další etapy života, té bez pracovních povinností.“

Jiří Picek (46; na snímku), jmenovaný švýcarskými majiteli od 1. ledna 2017, přichází ze sesterské společnosti P Automobil Import, která dováží francouzské vozy a rovněž patří do skupiny Emil Frey Automotive. Jiří Picek vystudoval strojní fakultu Technické univerzity v Liberci. Po ukončení studia nastoupil do oddělení nákupu společnosti Škoda Auto a s automobilovým průmyslem souvisely i jeho další profesní aktivity. Působil ve společnostech Fiat ČR a Ford Motor Company, Nissan SCEE a od roku 2011 v managementu PSA Peugeot Citroën, letos pod novými majiteli přejmenované právě na P Automobil Import.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Interaction s.r.o.
KIA MOTORS CZECH s.r.o.
BOSCH
BMW Group Česká republika
Scania Czech Republic s.r.o.