AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
ContiTrade Services s.r.o.
Iveco Czech Republic, a.s.
Siems & Klein


Continental představuje zimní pneumatiky pro užitkové vozy

Nové pneumatiky VanContact Winter jsou na českém trhu k dispozici ve 33 rozměrech.

Nejnovější pneumatiky VanContact Winter byly v Německu speciálně vyvinuty pro užitkové vozy a jejich bezpečnější provoz v zimním období. Vyznačují se především vynikajícím brzdným výkonem a vyváženými vlastnostmi na všech typech povrchů. Využití lamel 3D v celém průřezu dezénu přináší řidičům zlepšenou stabilitu jízdy na sněhu a mokru, stejně jako zkrácení brzdných drah. Nové technologie mají příznivý vliv na hospodárnost provozu i ekologii.

Pneumatiky VanContact Winter jsou nejnovějším přírůstkem v nabídce značky Continental pro užitkové vozy. Přední výrobce představuje model, který ve výkonnostních testech dosahuje ještě lepších výsledků než jeho předchůdce. Při vývoji byly použity speciální technologie zvyšující bezpečnost a hospodárnost jízdy. Optimalizovaný koncept lamel zajišťuje účinné zařezávání většího počtu záběrových hran do sněhového podkladu, což efektivně zkracuje brzdnou dráhu.

Stabilizace dezénových bloků u modelu VanContact Winter napomáhá bezpečnějšímu průjezdu zatáčkami i při vyšším zatížení. Vysoká odolnost vůči aquaplaningu je docílena užitím širokých obvodových a příčných drážek. Řidiči také ocení robustní boční žebro, zvyšující ochranu pneumatiky před poškozením o obrubníky.

Další výhodou nové pneumatiky VanContact Winter je snížený valivý odpor s přímým vlivem na ekologii dopravy. Uplatněním konceptu plochého profilu pláště dochází ke zvětšení obdélníkové styčné plochy a díky tomu je dosaženo rovnoměrného opotřebení, delší životnosti a zlepšení hospodárnosti provozu. To jsou zároveň nejvíce uživatelsky poptávané vlastnosti.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




auto MOTOL BENI a. s.
BMW Group Česká republika
BOSCH
Scania Czech Republic s.r.o.
Auto Fit, spol. s r.o.