AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
ContiTrade Services s.r.o.
Scania Czech Republic s.r.o.
Interaction s.r.o.


Autodrom Most nabízí pomoc rizikové skupině mladých začínajících řidičů

Na mladé začínající řidiče a řidičky zaměřila svou osvětovou kampaň společnost AUTODROM MOST.

AUTODROM MOST postupně zve na exkurzi do svého areálu studenty mosteckých středních škol starší šestnácti let. Součástí prohlídky jsou aktivity podporující bezpečnost silničního provozu. „Uvědomujeme si, že mladí řidiči jsou neohroženější skupinou. Snažíme se je proto připravit na běžné i rizikové situace, s nimiž budou dnes a denně za volantem konfrontováni,“ vysvětlila obchodní a marketingová ředitelka autodromu Jana Svobodová. Upozornila, že právě mladí lidé nejsou v mnoha případech schopni odlišit virtuální realitu počítačových her od skutečného života, což zahrnuje i chování a reakce při řízení vozidla v běžném každodenním provozu.

„Naše společnost si uvědomuje a rozhodně nebere na lehkou váhu, že právě tato absence reálného posouzení svých schopností řídit vůz a neochota přizpůsobit se pravidlům závazným pro účastníky silničního provozu vede velmi často k nehodám. Bohužel, v mnoha případech jsou to havárie s fatálními následky. Nezkušenost spojená s neoprávněným přesvědčením o svých řidičských schopnostech ohrožuje na zdraví i životě nejen samotné řidiče, ale také ostatní posádky automobilů a motocyklů pohybující se na silnici, respektive nevinné účastníky potenciální dopravní nehody mladého řidiče,“ doplnila Svobodová.

V případě zájmu si mladí lidé mohou vyzkoušet kurz bezpečné jízdy na cvičných plochách polygonu pod dohledem odborných instruktorů. Zajímavou alternativou je také účast v soutěži „Hledá se okruhový šampion“ na malém závodním okruhu mosteckého autodromu, kterou organizuje Automotoklub Most ve spolupráci s Českým olympijským výborem a Autoklubem ČR. Vedle vyhledávání nových talentů motoristického sportu má soutěž i nezanedbatelný preventivní aspekt.

„Mladí muži a ženy si totiž mohou vyzkoušet své řidičské umění ve vlastním či vypůjčeném voze při maximálních rychlostech na uzavřeném okruhu mosteckého autodromu, kde nikoho neohrožují. Adrenalin si tak vybijí v bezpečí na dráze, nikoli v hustém provozu na běžných komunikacích,“ upřesnila ředitelka.

Prohlídka areálu autodromu a přilehlého polygonu, která zahrnuje také návštěvu startovní věže, závodní dráhy či odbornou přednášku v nových výstavních prostorách Auto Gallery, je pro účastníky exkurze zdarma. Škola uhradí pouze náklady na dopravu do areálu autodromu.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Auto Fit, spol. s r.o.
Iveco Czech Republic, a.s.
Toplac s.r.o.
Standox
KIA MOTORS CZECH s.r.o.