AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Mercedes-Benz
Interaction s.r.o.
Iveco Czech Republic, a.s.


Kia Niro – výroba revolučního hybridního crossoveru zahájena

V květnu byla zahájena v jihokorejském Hwasungu sériová výroba dalšího originálního modelu z portfolia značky Kia, hybridního crossoveru Niro.

Hybridní crossover Niro bude v Evropě poprvé dynamicky prezentován už v červenci a ještě letos na podzim se objeví také na českém trhu. Kia Niro chce tímto modelem nejen vstoupit do kategorie stále populárnějších crossoverů a oživit zde nabídku vozem s hybridním pohonem, ale také stanovit nová měřítka mezi automobily zaměřenými na trvale udržitelný rozvoj.

Kia Niro je globálním modelem s prostornou kompaktní pětimístnou, pětidveřovou karoserií typu crossover a vnějšími rozměry 4355×1805×1545 mm, u níž nacházejí široké uplatnění i hliníkové díly. Zavazadlový prostor má objem 427 l. Jeho pohon obstarává úsporný zážehový čtyřválec 1,6 l GDI/105 k, který už plní požadavky normy Euro 6b, ve spojení s elektromotorem o výkonu 32 kW (44 k), takže celkový systémový výkon je 141 k (104 kW). Převodovka je šestistupňová dvouspojková (DCT). Na současnou hybridní verzi naváže v blízké budoucnosti také varianta s možností vnějšího dobíjení.

Zcela nový nízkoemisní hybridní crossover Niro předznamenává vývojový směr první specializované platformy Kia určené pro ekologické modely této značky. Kia Niro nabídne praktičnost a atraktivitu prostorného crossoveru, stejně tak jako nízkou spotřebu paliva, cca 3,8 l/100 km s emisemi CO2 na úrovni 89 g/km, vyplývající z vyspělého hybridního pohonu. Díky svému modernímu ztvárnění i tomu, že Niro bylo navrhováno od počátku pro hybridní pohon, doslova vystupuje z davu konzervativněji pojatých hybridních konkurentů, je reálný předpoklad, že již letos bude patřit svou šetrností k životnímu prostředí k nejoceňovanějším „zeleným“ osobním automobilům.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




KIA MOTORS CZECH s.r.o.
Toplac s.r.o.
Mitsubishi Motors Česká republika
Auto Fit, spol. s r.o.
Interaction s.r.o.