AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Siems & Klein
Interaction s.r.o.
Scania Czech Republic s.r.o.

Kde se právě nacházite:  > Úvodní­ stránka  > Auto - magazín  > TechArt si pohrál s Turbem cabrio

TechArt si pohrál s Turbem cabrio

Pokud svěříte jedné slavné německé tuningové firmě produkty ještě slavnější německé automobilky, bude výsledek vždy stát zato!

Tuningová společnost TechArt si s vozy Porsche hraje již delší dobu, přičemž pokaždé se dokáže trefit přesně do středu zájmu svých zákazníků. Nejnovějším zásahem do černého je pak černočerné Turbo cabrio, které se snaží fanoušky značky okouzlit v Essenu. TechArt totiž jako obvykle dbal na vylepšení vzhledu a dynamiky, což se na straně jedné projevilo funkčním bodykitem a na straně druhé nárůstem výkonu na 630 koní.

Díky točivému momentu 820 Nm, který je dostupný již od nízkých otáček, se tohle Porsche dokáže rozjet z klidu na stovku za pouhých 3,5 s, nejvyšší rychlost pak činí 345 km/h. Výkon je přitom přenášen skrze modifikovanou šestistupňovou manuální převodovku na všechna kola, ideálním doprovodem je k tomu zvuk z upraveného sportovního výfukového potrubí.

Při výběru sportovního bodykitu pak šel TechArt ještě dále a dává na výběr ze dvou možností, agresivnější Aerokit II nabízí výrazně upravené nárazníky, prahy a zadní křídlo, které zároveň přispívá i přítlaku na zadní nápravě. S tím koresponduje také snížení podvozku o 25 mm, jenž si řidič může nastavit z kokpitu, stejně jako tlumiče. Ty pomáhají zlepšení dynamiky při režimu sport, normální nastavení pak zvyšuje komfort při jízdě po městě.

Aby bylo pohodlí skutečně učiněno zadost, upravil TechArt i interiér, kde se nyní objevuje červená kůže či karbonové doplňky, sadu hliníkových pedálů nevyjímaje. Cenu sdělí firma každému zájemci ráda na požádání, samozřejmostí je pak i zcela individuální program.

Autor: P2P

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Scania Czech Republic s.r.o.
Mercedes-Benz
Auto Fit, spol. s r.o.
BOSCH
Iveco Czech Republic, a.s.