AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Auto Fit, spol. s r.o.
Siems & Klein
Interaction s.r.o.


I.S.R. Racing poprvé v sezóně bodoval v kategorii Pro Am Blancpain GT Series Endurance Cupu 2016

První podnik Blancpain GT Series Endurance Cupu na Monze skončil pro I.S.R. Racing s jistou dávkou hořkosti.

Český tým získal díky povedenému závodu posádky vozu #74 Franck Perera – Henry Hassid – Philippe Giauque skvělé 5. místo v kategorii Pro Am, ale kvůli technickým problémům přišel v závěru závodu o výborné umístění trojice Filip Salaquarda, Frank Stippler a Marlon Stockinger.

Pro I.S.R. Racing byl víkend na italském okruhu plný událostí. Franck Perera kvalifikoval Audi R8 LMS #74 do šesté řady, když na pole position ztratil pouhé 0,3 sekundy. Jeho nejlepší kolo mělo hodnotu 1:47,828 a zároveň bylo druhé nejrychlejší mezi vozy Audi. Vůz #75 bylo na startu dvaadvacáté, přestože ztráta na nejrychlejší čas kvalifikace byla jen 0,8 sekundy.

S Audi #75 do závodu startoval Frank Stippler a pro druhý stint jej předal Marlonu Stockingerovi. Ačkoli v Blancpain GT Series Endurance Cupu startoval vůbec poprvé, zajížděl zajímavé časy. Ve chvíli, kdy posádka vozu #75 bojovala o páté místo, byla potrestána průjezdem boxovou uličkou. I tak ovšem Filip Salaquarda držel Christophera Hasseho za svými zády až do chvíle, kdy musel kvůli defektu odstoupit.

Audi R8 LMS #74 odjelo vyrovnaný závod pramenící z velice dobrého výkonu Henryho Hassida a následně Philippa Giauqua v prvních dvou stintech. 5. místo v cíli pro tuto posádku znamená první body do Pro Am kategorie v letošní sezóně. Frank Perera navíc zajel jeden z nejrychlejších časů ze všech pilotů Audi.

Igor Salaquarda – šéf týmu I.S.R. Racing: „Z prvních letošních bodů do kategorie Pro Am máme radost. Franck, Henry a Philippe získali důležitý výsledek také díky skvělému výkonu v kvalifikaci. Filip, Frank a Marlon patřili v první části závodu k nejrychlejším, ačkoli nakonec nedosáhli na výsledek, který by si zasloužili. Naše vozy figurovaly v popředí výsledkové listiny a obě posádky ukázaly, že mohou bojovat o umístění v Top 10. Tým tvrdě pracoval a tento fakt nám dává optimismus do dalších podniků sezóny.“

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Toplac s.r.o.
Standox
Interaction s.r.o.
auto MOTOL BENI a. s.
Mercedes-Benz