AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Siems & Klein
Auto Fit, spol. s r.o.
Iveco Czech Republic, a.s.


Skupina PSA představuje nové modely Peugeot Expert a Citroën Jumpy

Dva nové užitkové vozy pro posílení vedoucího postavení skupiny v Evropě a pro posílení prodejů na nových trzích. ‎Do továrny Sevelnord již bylo investováno 150 milionů EUR

Vozy nový Peugeot Expert a nový Citroën Jumpy, které představil Carlos Tavares v továrně Sevelnord v severní Francii, umožní skupině upevnit její vedoucí postavení na evropském trhu lehkých užitkových vozidel, kde v roce 2015 dosahoval její podíl 19,5 %, získat nové trhy v jiných regionech a dodat tak technickému a marketingovému know-how skupiny mezinárodní rozměr. Nový Peugeot Expert a nový Citroën Jumpy se na evropském trhu objeví v červnu 2016.

Cílem této nové řady LCV bylo od počátku reagovat na nová očekávání zákazníků, zejména pokud jde o rostoucí urbanizaci a boom v oblasti e-commerce.

Nový Peugeot Expert a nový Citroën Jumpy získaly zcela novou kompaktní verzi o délce 460 cm, která doplňuje standardní verzi 495 cm a dlouhou verzi 530 cm. Jejich výška je pouhých 190 cm, což z nich dělá ideální vozy pro použití ve městě. Další výhody přinášejí doplňky výbavy, jako jsou bezdotykové otvírání, modulární uspořádání kabiny, head-up display a 3D on-line navigace na dotykovém displeji s hlasovým ovládáním. Vozy jsou navíc vybaveny výkonnými motory, jejichž spotřeba paliva je hodnocena jako nejlepší ve své třídě.

Tyto užitkové vozy doplňují nabídku osobních automobilů Peugeot Traveller a Citroën SpaceTourer, které byly představeny na Ženevském autosalonu. Díky nim bude moci skupina PSA získat nové podíly na trhu v segmentech víceúčelových prostorných vozů a vozů určených pro přepravu více osob.

Skupina PSA nedávno na podporu svých cílů v segmentu LCV zřídila novou obchodní jednotku vyhrazenou pro tento segment.

Carlos Tavares v komentáři k představení nových vozů uvedl: „Nový Peugeot Expert a nový Citroën Jumpy nám mají pomoci získat nové podíly na trhu a dosáhnout cílů našeho plánu ziskového růstu Push to Pass.“

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Toplac s.r.o.
Siems & Klein
BOSCH
BMW Group Česká republika
Scania Czech Republic s.r.o.