AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
BusPoint
Auto Fit, spol. s r.o.
ContiTrade Services s.r.o.


SEAT a Petr Fulín vstoupili do nové sezony vítězně

Nejlepší český okruhový jezdec Petr Fulín zůstává věrný značce SEAT. Fulín nastoupil s novým vozem SEAT Leon Cup Racer TCR 2016. Začátek sezony snů: dvě vítězství na okruhu Paula Ricarda v Le Castellet.

Petr Fulín, dvojnásobný šampion v evropském poháru cestovních vozů FIA ETCC (European Touring Car Cup) a dvojnásobný vítěz Zlatého volantu, navázal v úvodním podniku sezony ETCC 2016 na dvojité vítězství z loňského finále a triumfální úspěch zopakoval na francouzském okruhu Paula Ricarda v Le Castellet. Dvojité vítězství je o to pozoruhodnější, že Petr Fulín nastoupil do závodu se zcela novým vozem, za jehož volant usedl poprvé až v prvních trénincích před nedělními závody. Český jezdec tak získal 22 bodů z 23 možných.

V sobotní kvalifikaci chtěl Petr Fulín kvůli předpovědi dešťové přeháňky co nejdříve zajet nejrychlejší kolo. Počasí se ale naopak zlepšilo, a tak do prvního závodu sezóny vstupoval český jezdec z druhé pozice na startu. Neuběhlo však ani pět kol a Fulín převzal vedení: „Reného Münnicha jsem na brzdách nemohl předjet, a tak jsem si pár kol budoval pozici, abych zaútočil v technické části. Je ale vidět, že soupeři budou v letošní sezóně rychlí.“

Druhé vítězství se nerodilo snadno. Po startu z osmé pozice se musel český jezdec vyhnout kolizi několika soupeřů před sebou a nakonec musel i šetřit svůj vůz: „Už v prvním závodě mi drnčelo přední kolo, myslel jsem si, že to bude jenom ojetá pneumatika. Po přezutí na druhý závod ale problém pokračoval.“

„Z výsledku mám radost, lepší vstup do sezóny jsme si nemohli přát. Závody ale ukázaly, že konkurence bude hodně těsná. V kvalifikaci se dokonce devět jezdců dostalo do jedné sekundy. Nesmíme proto usnout na vavřínech, v úterý vyrážíme na Slovensko testovat,“ uzavírá Petr Fulín první víkend roku.

„Gratulujeme Petrovi k dvojitému vítězství a držíme mu palce, aby měl důvod k radosti i ve všech dalších závodech letošní sezony,“ říká Aleš Novák, ředitel divize SEAT společnosti Porsche Česká republika. „Petr Fulín odvedl ve Francii naprosto perfektní výkon a nový SEAT Leon Cup Racer prokázal v nové specifikaci pro rok 2016, že je vyzrálým závodním vozem pro divácky atraktivní a napínavé závody.“

Petr Fulín z týmu Křenek Motorsport, podporovaného českým dovozcem vozů SEAT, má po čtyřech sezonách v evropském poháru cestovních vozů FIA ETCC (European Touring Car Cup) na svém kontě dva tituly a v napínavé loňské sezoně, která byla jeho první za volantem závodního vozu SEAT Leon Cup Racer, se stal v celkovém pořadí kategorie Single Make Trophy vicemistrem se ztrátou pouhých tří bodů na první místo.

SEAT Leon Cup Racer v barvách českého zastoupení značky SEAT a týmu Křenek Motorsport je zcela novým vozem ve specifikaci TCR pro rok 2016. Nejdůle­žitější změnou je šestistupňová sekvenční převodovka místo původní převodovky DSG a vylepšena byla i elektronická soustava vozidla. Mezi další změny patří nový aerodynamický paket, který snižuje aerodynamický odpor a zvyšuje přítlak, účinnější chlazení, přepracovaná výfuková soustava, brzdové kotouče vpředu s průměrem 378 mm a nové tlumiče nastavitelné v obou směrech.

Celý projekt spolupráce značky SEAT s Petrem Fulínem nese název SEAT OLÉ MOTORSPORT a je součástí komunikace na podporu programu operativního leasingu pro soukromé osoby SEAT OLÉ!, nabízeného ve spolupráci se SEAT Financial Services. Program SEAT OLÉ! byl pro fanoušky sportovních vozů rozšířen o nabídku OLÉ! SPORT s modely CUPRA.

Kalendář ETCC pro rok 2016 zahrnuje celkem šest závodů. Letošní ročník evropského poháru cestovních vozů odstartoval tento víkend na francouzském okruhu Paula Ricarda v Le Castellet. Další závody se pojedou v termínech 15. až 17. dubna na Slovensku (Slovakiaring), 26. až 28. května na Severní smyčce Nürburgringu, 24. až 26. června na španělském okruhu Vila Real a 8. až 10. července na francouzském okruhu Magny-Cours. Po letní přestávce čeká účastníky finále, které se uskuteční ve dnech 30. září až 2. října na italském okruhu Imola.

Výsledky prvního závodu:

  1. PETR FULÍN (CZE) SEAT Leon Cup Racer
  2. René Münnich (GER) Honda Civic + 2.188
  3. Peter Rikli (SUI) Honda Civic + 5.841
  4. Norbert Nagy (HUN) SEAT Leon Cup Racer + 18.414
  5. Kris Richard (SUI) Honda Civic + 23.969
  6. Mladen Lalušić (SRB) SEAT Leon Cup Racer + 28.156
  7. Christjohannes Schreiber (SUI) SEAT Leon Cup Racer + 28.993
  8. Alexandr Artemyev (KAZ) SEAT Leon Cup Racer + 29.661
  9. Fábio Mota (POR) SEAT Leon Cup Racer + 29.988
  10. Pierre Humbert (FRA) SEAT Leon Cup Racer + 30.037

Výsledky druhého závodu:

  1. PETR FULÍN (CZE) SEAT Leon Cup Racer
  2. Peter Rikli (SUI) Honda Civic + 7.216
  3. Norbert Nagy (HUN) SEAT Leon Cup Racer + 8.344
  4. Alexandr Artemyev (KAZ) SEAT Leon Cup Racer + 9.338
  5. Mladen Lalušić (SRB) SEAT Leon Cup Racer + 21.459
  6. Pierra Humbert (FRA) SEAT Leon Cup Racer + 21.716
  7. Igor Stefanovski (MKD) SEAT Leon Cup Racer + 27.685
  8. Christjohannes Schreiber (SUI) SEAT Leon Cup Racer + 41.640
  9. René Münnich (GER) Honda Civic + 41.661
  10. Nicklas Mackschin (GER) Ford Fiesta + 1 kolo

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Siems & Klein
Toplac s.r.o.
auto MOTOL BENI a. s.
Mitsubishi Motors Česká republika
BMW Group Česká republika