AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Scania Czech Republic s.r.o.
Siems & Klein
ContiTrade Services s.r.o.


Automechanici z Přímětické na stáži v Eggenburgu

Dva žáci oboru Automechanik sbírali zkušenosti v zahraničí.

Spolupráce naší školy s rakouskou školou LBS Eggenburg pokračuje. Po společné účasti našich žáků na sportovním dnu v St. Pöltenu v loňském školním roce se nyní rozvíjí spolupráce i na odborné úrovni. Dva žáci oboru Automechanik (Martin Pígl, David Pavelka) se vydali na zkušenou k sousedům do automobilové školy v Eggenburgu.

„Nyní absolvujeme v rámci programu Erasmus+ třítýdenní studijní stáž v LBS Eggenburg. Ve značkovém servisu Iveco Eggenburg pracujeme oba na opravách nákladních a osobních automobilů. Pobyt zde se nám započte jako odborná praxe a zapíše do Europassu. Jsem rád, že jsem dostal možnost podívat se v rámci svého studia do zahraničí,“ říká o svém pobytu Martin Pígl. Kromě práce v servise mají žáci i sportovní a kulturní vyžití. V neděli to byla prohlídka Technického muzea ve Vídni, ve čtvrtek exkurze do automobilky Opel – General Motors. Navštívili také vojenské muzeum.

„V Iveco Eggengurg jsme také poznali práci oboru autolakýrník a sami si tuto činnost vyzkoušeli. Tato stáž je velice zajímavá, přináší nám spoustu odborných poznatků a také procvičení jazykových dovedností,“ komentuje situaci zde další z účastníků David Pavelka.

Autor: Martin Pígl a David Pavelka, žáci oboru Automechanik

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Auto Fit, spol. s r.o.
Siems & Klein
Scania Czech Republic s.r.o.
auto MOTOL BENI a. s.
BMW Group Česká republika