AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
ContiTrade Services s.r.o.
Siems & Klein
Scania Czech Republic s.r.o.

Kde se právě nacházite:  > Úvodní­ stránka  > Auto - magazín  > Arriva provozuje nové autobusy

Arriva provozuje nové autobusy

Začátkem listopadu vyjely na pravidelné linky z Hořovic a Berouna do Prahy tři zcela nové autobusy v barvách společnosti Arriva.

Společnost Arriva přivezla nové autobusy od výrobce z Vysokého Mýta a ihned je nasadila do provozu. Cestující se s nimi potkají především na linkách Hořovice – Beroun – Praha a Králův Dvůr – Beroun – Praha. Moderní autobusy nahradily starší Karosy z roku 2003.

„Speciálně pro linky do Prahy jsme koupili autobusy, které mají klimatizaci a také polohovatelná opěradla sedadel,“ říká ředitel PROBO BUS ze skupiny Arriva Zdeněk Abraham. „Budou nasazeny na linky, kde najezdí v průměru 110 tisíc kilometrů ročně, je to jeden z našich nejnáročnějších výkonů. Na linkách do Prahy se skoro nezastaví.“

Nové autobusy mají 49 míst k sezení, 28 k stání a jedno místo pro kočárek. Vybaveny jsou také kamerou, která sleduje provoz před autobusem a bude průběžně zaznamenávat, co se na silnici děje. „Je to ochrana pro naše řidiče, aby měli případnou kolizi s ostatními účastníky silničního provozu zaznamenanou. Někdy je dokazování, jak se vše seběhlo, velice složité a kamera jim velmi pomůže,“ dodal Abraham.

Jeden z autobusů bude vyjíždět z garáží v Hořovicích, dva budou mít základnu v Králově Dvoře.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




BMW Group Česká republika
Scania Czech Republic s.r.o.
Mitsubishi Motors Česká republika
Iveco Czech Republic, a.s.
Mercedes-Benz