AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Iveco Czech Republic, a.s.
ContiTrade Services s.r.o.
Mercedes-Benz

Kde se právě nacházite:  > Úvodní­ stránka  > Auto - magazín  > Terminátor laškuje s Volkswagenem

Terminátor laškuje s Volkswagenem

Guvernér Kalifornie Arnold Schwarzenegger zavítal na losangeleskou motor show, kde vyzkoušel nový koncept space up! blue. Někdejší hvězda akčních filmů to totiž myslí s ochranou ovzduší stejně vážně jako německá automobilka.

Volkswagen bere americký trh v poslední době neskutečným útokem, zejména díky dieselové technologii maximálně oproštěné od škodlivých toxinů. Pohonné jednotky koncernu tak díky tomu splňují emisní normy v 50 státech, což je pro jiné evropské automobilky nemyslitelné. Své o tom zřejmě ví i kalifornský guvernér Arnold Schwarzenegger, který v dávné minulosti proslul jako nezničitelný Terminátor, v té poněkud nedávné se pak dokonce jako zástupce žalující strany dostal do křížku s americkou vládou právě stran emisí.

Schwarzenegger chce totiž výrazně zlepšit stav ovzduší ve státě, který patří k nejznečištěnějším v Americe. Pomoci by mu v tom mohl koncept VW space up! blue, který je poháněn kombinací elektrického a vodíkového systému. Ačkoliv nemá na délku ani čtyři metry, v pohodě uveze čtyři dospělé, aniž by přitom vypustil do vzduchu jedinou částečku oxidu uhličitého. Pokud Arnie tvrdí, že tohle je budoucnost, měli bychom mu věřit. Ví to, jako Terminátor v ní již byl.

Autor: P2P

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




BOSCH
Toplac s.r.o.
Standox
Mercedes-Benz
auto MOTOL BENI a. s.