AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Scania Czech Republic s.r.o.
Auto Fit, spol. s r.o.
ContiTrade Services s.r.o.

Kde se právě nacházite:  > Úvodní­ stránka  > Auto - magazín  > Pojištění auta za 7 minut

Pojištění auta za 7 minut

Nebaví vás již čekat ve frontě? Chcete platit za povinné ručení co nejméně peněz? Pak je pro vás jedinou možností návštěva internetového portálu Top-Pojištění.cz, kde můžete porovnat nejenom nabídky pojišťoven, ale zároveň i uzavřít platnou smlouvu.

Každoročně v těchto dnech zveřejňují pojišťovny sazby pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla (tzv. povinné ručení) pro následující rok, přičemž stejně jako v minulých letech přinesl jako první přehled všech těchto sazeb internetový portál Top-Pojištění.cz. Jednoduchý, ale komplexní kalkulátor porovnání všech těchto nabídek s možností uzavření pojištění přes internet využívají lidé již dva roky, jejich počet se přitom neustále zvyšuje, oproti loňskému roku dokonce o 300 procent. Díky tomu se tak portál stal největším současným prodejcem pojištění přes internet v ČR. Pavel Ronovský, ředitel webového portálu Top-Pojištění.cz nám odpověděl na pár otázek.

Z jakého důvodu je výhodnější uzavřít pojistku u vás na internetu a ne přímo s konkrétní pojišťovnou?

Jedná se především o úsporu času a také peněz. Nejen že na jednom místě lze porovnat nabídky všech 10 pojišťoven operujících na českém trhu, ale pojištění lze jednoduše během několika minut uzavřít online. Navíc většina našich partnerských pojišťoven zvýhodňuje naše klienty speciálními internetovými slevami. Samozřejmě včetně všech akčních slev a bonusů.

Jak probíhá sjednání pojistného přes internet?

Velice jednoduše a během maximálně 7 minut. Stačí mít u sebe technický průkaz o vozidle a případně doklad o dosavadním pojištění. Vše zadáte do formuláře na našich stránkách. K dispozici máte samozřejmě také všechny pojistné a smluvní podmínky. Po odeslání objednávky obdržíte pojistnou smlouvu, doklad o pojištění a zelenou kartu na svůj e-mail. Můžete tedy hned druhý den vyrazit na cestu. Zároveň nejpozději do dvou dnů zasíláme originály poštou. Stačí jen podepsat a poslat zpět. Nic neplatíte (ani poštovné) a vše za vás vyřídíme my.

Co byste doporučil majiteli nového vozidla? Jak nejlépe postupovat při výběru pojišťovny?

Určitě se podívat po nabídce všech pojišťoven. Některé totiž mají sazby stejné pro všechny, většina ale určuje sazby dle bydliště, stáří řidiče, stáří vozidla či výkonu motoru. Úspora za srovnatelné pojištění může být někdy až 80 procent.

Jaký je váš typický zákazník?

Většina našich zákazníků je ze středních či menších měst po celé republice, převážně muži ve věku 37 až 45 let. Ale i ženy řidičky se u nás rády pojišťují.

Vždy na podzim sestavujete a zveřejňujete přehled sazeb jednotlivých pojišťoven. Došlo v letošním roce k výrazným změnám v porovnání se stavem loni?

V porovnání s loňským rokem došlo v průměru ke zvýšení základních sazeb o 6 procent. Pro řidiče bez nehod se ale také zvýšily bonusy většinou o 5 procent, a tak se pro ně ceny vlastně moc nezmění. Letošní podzim je také ve znamení extra bonusů pro řidiče, kteří neměli poslední 3 roky žádnou škodu. Ti si pak mohou „sáhnout“ na další slevu až 15 procent.

Co bylo hlavní příčinou těchto změn?

Zvýšení sazeb je dáno škodním průběhem u každé pojišťovny. Dle mého názoru je to způsobeno větší škodovostí u mladších vozidel, na které jsou dražší náhradní díly i cena práce.

Autor: Petr Prokopec

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Auto Fit, spol. s r.o.
BMW Group Česká republika
auto MOTOL BENI a. s.
Scania Czech Republic s.r.o.
Mercedes-Benz