AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
ContiTrade Services s.r.o.
Interaction s.r.o.
Mercedes-Benz


Bridgestone představuje novou řadu pneumatik pro smíšený provoz

Efektivnější využití těžkých nákladních vozidel ve stavebnictví a dolech díky vyšší nosnosti.

Bridgestone Europe představuje novou řadu pneumatik s vyšší nosností (s označením EVO), které jsou určeny pro smíšený provoz na silnici i v terénu. Nová řada vyspělých pneumatik umožní provozovatelům vozových parků ve stavebnictví a těžebním průmyslu přepravovat těžší náklady bez kompromisů z hlediska provozních vlastností pneumatik, odolnosti vůči proříznutí a dlouhé životnosti.

„Bridgestone zvýšil nosnost svých pneumatik pro smíšený provoz na silnici a v terénu, čímž umožňuje svým zákazníkům dosahovat ještě vyšší celkové efektivity díky maximálnímu využívání schopností těžkých vozidel bez kompromisů z hlediska životnosti pneumatiky,“ říká Harald Van Ooteghem, vedoucí marketingového plánování obchodní jednotky Commercial Business Unit ve společnosti Bridgestone Europe.

Nová řada pneumatik EVO s vyšší nosností zahrnuje následující verze:

  • M840 EVO v rozměrech 13 R 22,5 a 315/80 R 22,5 (všechny pozice, silnice/terén)
  • L355 EVO v rozměrech 13 R 22,5 a 315/80 R 22,5 (poháněné nápravy, silnice/terén)
  • M748 EVO v rozměru 385/65 R 22,5 (nápravy návěsu, silnice/terén)
  • L317 EVO v rozměru 13 R 22,5 (všechny pozice, terén)

Vyšší nosnost až 2,6 tuny na nápravu

Díky nové řadě pneumatik Bridgestone EVO získají provozovatelé nákladních vozidel možnost zvýšit zatížení nápravy s jednoduchou montáží o 0,5 tuny v porovnání se standardními pneumatikami, resp. o 2,6 tuny s dvojitou montáží pneumatik M840 EVO, L355 EVO a L317 EVO. Pneumatika M748 EVO umožňuje o 1,0 tuny vyšší zatížení nápravy s jednoduchou montáží.

Zvýšené nosnosti bylo dosaženo bez kompromisů v oblasti vynikajících provozních vlastností, jimiž se vyznačují pneumatiky Bridgestone, ať se jedná o excelentní životnost, vysokou odolnost vůči proříznutí a poškození pneumatiky, nebo robustní kostru s vynikajícími předpoklady pro protektoraci a prodlužování životnosti pneumatiky.

Vyspělé technologie

Konstrukce nových pneumatik EVO byla vyztužena, aby byla dostatečně robustní. Kostra pneumatiky je tak za jízdy vystavena minimálním deformacím, ale zároveň si zachovává pružnost potřebnou pro náročný smíšený provoz na silnici a v terénu. Kromě vyztužené oblasti patky byly použity následující technologie Bridgestone:

  • Waved Belt™*, spirálově vinutý nárazníkový pás, zvyšuje stabilitu a odolnost kostry;
  • Split Belt Package**, konstrukce nárazníkového pásu s oddělenými vrstvami, změkčuje nárazníkový pás, čímž zvyšuje ohebnost kostry;
  • Stone Ejector*, vytlačovače kamínků, zabraňují proražení nárazníkových pásů kamínky.

Tyto prvky pneumatik Bridgestone pro smíšený provoz na silnici a v terénu zvyšují jejich odolnost, a tím i hodnotu běhounu a možnosti jeho protektorace. Provozovatelé také mohou snížit své celkové náklady na pneumatiky prodlužováním jejich životnosti prostřednictvím protektorů Bandag, které poskytují podobnou kvalitu, spolehlivost a životnost jako originální pneumatiky Bridgestone. Je to ukázka celostního přístupu Total Tyre Life, jímž Bridgestone umožňuje snižovat náklady na ujetý kilometr v rámci celého životního cyklu pneumatiky.

Nové pneumatiky EVO pro smíšený provoz na silnici a v terénu jsou vhodné rovněž pro jízdu v blátě a čerstvém či tajícím sněhu (M+S), protože v těchto podmínkách nabízejí lepší provozní vlastnosti než standardní pneumatiky. Jsou rovněž označeny tzv. symbolem horského štítu, který identifikuje zimní pneumatiky v souladu se směrnicí OSN R117.02. Tím je po celý rok zaručena excelentní úroveň přilnavosti a brzdného výkonu.

Pneumatiky Bridgestone M840 EVO, L355 EVO a L317 EVO budou v Evropě k dispozici od ledna 2015 a pneumatika M748 EVO od března 2015.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Mercedes-Benz
auto MOTOL BENI a. s.
Scania Czech Republic s.r.o.
Standox
BMW Group Česká republika