AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Auto Fit, spol. s r.o.
Mercedes-Benz
Interaction s.r.o.


Bosch v Českých Budějovicích rozšiřuje výrobu do nových prostor

Nové projekty a rostoucí objem výroby řady DNOX. Přesun výroby bude dokončen během prvního čtvrtletí 2015.

Od 1.1.2015 se v prostorách pronajatých v areálu společnosti Aspera, Křižíkova 1, České Budějovice, rozbíhá výroba palivových modulů první, druhé a částečně i třetí generace. Přesun výroby by měl být dokončen během prvního čtvrtletí. V průběhu března by přestěhovaná výroba již měla dosáhnout plánovaných objemů. Společně s výrobními linkami se do nového areálu společnosti Robert Bosch přesune i přibližně 45 pracovníků z výrobních i servisních oddělení. Vyrábět se bude v jednosměnném provozu. Společnost tak reaguje na rostoucí objem výroby a nové projekty výrobkové řady DNOX a s tím související potřebu dalších ploch přímo navazujících na výrobní linky ve vlastních výrobních halách v areálu v ulici Roberta Bosche.

Závod České Budějovice

V českobudějovickém závodě se vyrábějí komponenty do osobních a v poslední době nově i nákladních automobilů, jako např. pedály, pumpy či systém DNOX pro vstřikování močoviny do dieselových výfukových plynů zajišťující snižování emisí. V roce 2013 docházelo nejen v této oblasti DS (Diesel Systems) k postupnému navyšování objemu výroby a tento trend bude pokračovat i v tomto roce, s čímž souvisí stále trvající potřeba náboru nových pracovníků, zejména vysokoškolsky technicky vzdělaných. Výrobní závod s třemi tisíci pracovníky pravidelně získává ocenění pro nejlepšího zaměstnavatele regionu, stejně jako i další ocenění související se samotnými výrobními systémy či kvalitou hodnocenou zákazníky.

Bosch Group v České republice zahrnuje celkem šest společností a zaměstnává 7300 lidí. Obrat na českém trhu v roce 2013 dosáhl hodnoty 430 milionů eur*. Celkové čisté tržby v České republice tj. včetně dodávky jiným společnostem Bosch dosáhly v roce 2013 hodnoty 1,43 miliardy eur. Bosch je v zemi zastoupen čtyřmi obchodními oblastmi: Automobilová technika, Průmyslová technika, Spotřební zboží a Energetika a technika budov. Společnost působí v České republice v 8 lokalitách, z nichž 5 jsou výrobní závody.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Scania Czech Republic s.r.o.
Iveco Czech Republic, a.s.
Siems & Klein
Interaction s.r.o.
auto MOTOL BENI a. s.