AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Auto Fit, spol. s r.o.
ContiTrade Services s.r.o.
Iveco Czech Republic, a.s.


Toyota Motor Czech rozšiřuje podporu pro majitele hybridních vozidel

Program, kryjící kompletní náklady na případnou opravu nebo výměnu akumulátoru hybridního pohonu lze uplatnit po ukončení záruky na hybridní komponenty.

Společnost Toyota Motor Czech začala nabízet majitelům plně hybridních vozů značek Toyota a Lexus speciální program zaměřený na prodlouženou péči o akumulátor hybridního pohonu. Tento program zaručuje za stanovených podmínek majiteli plně hybridního vozu plné krytí nákladů s případnou opravou nebo výměnou hybridního akumulátoru, a to až do 11. roku stáří hybridního vozu.

Vozidla s hybridním pohonem jsou vybavena technologií Hybrid Synergy Drive®, která umí inteligentně kombinovat výkon zážehového a elektrického motoru. Jedná se o ekologicky šetrný a sofistikovaný systém, který nepřetržitě sleduje jízdní podmínky a zajišťuje optimální výkon a odezvu vozu.

V rámci předepsané kontroly servisní údržby provede autorizovaný servis kontrolu stavu hybridního systému a zákazník obdrží protokol o provedení kontroly informující o stavu hybridního systému jeho vozu.

Kontrola stavu hybridního systému sestává z prověření správnosti diagnostických kódů, testu akumulátoru hybridního systému, testu izolace akumulátoru, testu komponentů chlazení hybridního systému a celkové kontroly jednotlivých prvků systému.

Komponenty hybridního pohonu současných vozidel Toyota/Lexus jsou kryty zárukou výrobce v délce 5 roků nebo do ujetí 100 000 km. Výjimkou je Prius 2. generace, u kterého je záruka 8 roků/160 000 km a aktivace programu se odvíjí od délky této záruky. Účastí v programu lze tedy prodloužit odbornou péči o hybridní akumulátor až do 11. roku stáří vozidla.

Po skončení záruky výrobce na hybridní komponenty je majiteli plně hybridního vozu nabídnuta dobrovolná účast v programu „Prodloužená péče o akumulátor hybridního pohonu“. Podmínkou je absolvování kontroly stavu hybridního systému. V případě úspěšného testu je aktivována „Prodloužená péče o akumulátor hybridního pohonu“ vždy na 1 rok nebo do ujetí 15 000 km.

V rámci této kontroly, hrazené již majitelem vozu dle vlastního uvážení, je vystaven protokol o jejím výsledku. V případě správné funkce hybridního systému je majiteli automaticky nabídnuto prodloužení účasti v tomto programu o další jeden rok.

„Nově zavedený program Prodloužená péče o akumulátor hybridního pohonu je především významnou a dobrovolnou službou všem majitelům našich plně hybridních vozů po skončení jejich klasické záruční doby. Uvedením tohoto programu u našich autorizovaných partnerů chceme jednoznačně a prokazatelně zbořit jeden z největších mýtů o hybridech, který v minulosti vytvářel neopodstatněnou obavu o životnost hybridního akumulátoru. V České republice prodáváme hybridní vozy již 10 let a za tu dobu neregistrujeme jediný problém s akumulátorem hybridního systému. Právě naopak, poslední renomované studie prezentují naše plně hybridní vozy jako velmi spolehlivé s nejnižším počtem závad. Tento program vnímám také jako posílení důvěry v prodejním procesu nového či ojetého plně hybridního vozu,“ říká Martin Peleška, obchodní a marketingový ředitel společnosti Toyota Motor Czech.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Standox
Scania Czech Republic s.r.o.
BMW Group Česká republika
Auto Fit, spol. s r.o.
Iveco Czech Republic, a.s.