AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Scania Czech Republic s.r.o.
Siems & Klein
Interaction s.r.o.


Ocenění nejlepších učňů společnosti ŠKODA AUTO

Ocenění nejlepších učňů koncernu Volkswagen. Cena udělena Miroslavu Hošťálkovi a Michalovi Mikschlovi, absolventům ŠKODA AUTO a.s. Středního odborného učiliště strojírenského. Oceněno celkem 11 dívek a 32 mladých mužů z osmnácti zemí.

Miroslav Hošťálek a Michal Mikschl, absolventi ŠKODA AUTO a.s. Středního odborného učiliště strojírenského, jsou jedni ze 43 nejlepších učňů roku 2014 v koncernu Volkswagen. Za své mimořádné výkony získali cenu „Best Apprentice Award“, kterou koncern Volkswagen každoročně uděluje. Touto cenou koncern oceňuje mimořádné odborné výkony svých učňů.

„Jsme velmi rádi, že i letos patří do vybraného okruhu oceněných mladí zaměstnanci společnosti ŠKODA AUTO,“ říká Bohdan Wojnar, člen představenstva společnosti za oblast HR management. „Miroslavu Hošťálkovi a Michalu Mikschlovi moc blahopřeji. Toto ocenění opět potvrdilo vysokou úroveň výuky v naší společnosti a vysokou odbornost našich zaměstnanců, která je, ve spolupráci s odbory KOVO, dlouhodobě naší společností podporována. Kvalifikované odborné vzdělávání na našem středním odborném učilišti nabízí žákům vynikající profesní základ a podniku zajišťuje kvalifikované pracovníky zejména v technických oborech. Důraz klademe především na propojení teorie a praxe, nové trendy, využívání nejnovějších technologií a metod výuky.“

„Je mi vždy ctí účastnit se takovéto akce. Jsem pyšný na to, že dva studenti z našeho učiliště pod českou vlajkou a znakem ŠKODA dostávají nejvyšší koncernové studentské ocenění. Je příjemné vidět úctu k těmto studentům od předsedy představenstva Prof. Winterkorna, Dr. Neumanna a Bernda Osterloha při osobním předávaní cen. Celá tato akce též podporuje oceněné studenty fenomenálním startem s možností pracovat v desítkách zemí světa, v desítkách závodů prakticky ve všech profesích,“ říká Jaroslav Povšík, předseda Odborů KOVO MB.

Oceněný Miroslav Hošťálek absolvoval teoretickou a praktickou výuku v čtyřletém maturitním oboru „Mechanik strojů a zařízení“ na ŠKODA AUTO a.s. Středním odborném učilišti strojírenském v letech 2009 až 2013. Po úspěšném ukončení studia nastoupil do technického servisu jako provozní zámečník. Druhý oceněný, Michal Mikschl, je úspěšným absolventem čtyřletého oboru „Mechanik seřizovač“, který vystudoval v letech 2009 až 2013, taktéž na firemním odborném učilišti. V současné době pracuje jako seřizovač strojů ve slévárně. Oba byli vyznamenáni za výborné studijní výsledky, odborné výkony při praktické výuce i v rámci své současné profese.

ŠKODA AUTO a.s. Střední odborné učiliště strojírenské patří mezi největší a nejlepší vzdělávací instituce svého druhu v České republice a zájem uchazečů o nabízené obory neustále roste. Plynule se zvyšuje jak počet, tak i kvalita žákyň a žáků. V současné době se ve firemním odborném učilišti připravuje na svoje budoucí zaměstnání téměř 1000 žákyň a žáků.

Obory studia jsou zaměřené primárně na strojírenství a elektrotechniku a jejich nabídka se stále rozšiřuje. V současné době škola nabízí 13 učebních a maturitních oborů. Nově byl otevřen obor Mechanik elektrotechnik (Mechatronik), jehož první žáci nastoupí již příští rok. Po úspěšném ukončení studia dostanou všichni absolventi nabídku pracovního místa ve společnosti ŠKODA AUTO.

Koncern Volkswagen uděluje cenu „Best Apprentice Award“ nejlepším učňům koncernu a jednotlivých značek z celého světa už od roku 2001. Celkem bylo oceněno již 341 učňů.

Popisek k fotografii:

Absolvent ŠKODA AUTO a.s. Středního odborného učiliště strojírenského Miroslav Hošťálek, který nyní pracuje jako provozní zámečník motorů a čerpadel, získal za mimořádné výkony cenu „Best Apprentice Award“, kterou koncern Volkswagen každoročně uděluje.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




KIA MOTORS CZECH s.r.o.
Auto Fit, spol. s r.o.
Toplac s.r.o.
BOSCH
Interaction s.r.o.