AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Siems & Klein
Interaction s.r.o.
Scania Czech Republic s.r.o.


Goodyear uvádí na trh 9. generaci zimní pneumatiky UltraGrip

Goodyear UltraGrip 9 je k dostání od zimní sezony 2014.

Společnost Goodyear oznámila, že uvádí na trh 9. generaci zimních pneumatik ze své řady UltraGrip. Nová pneumatika je dostupná od zimní sezony 2014. UltraGrip 9 je k dostání ve 33 rozměrech od 14 do 16 palců a je určena pro malá až střední vozidla. Pneumatika nahrazuje úspěšný model UltraGrip 8, který byl v posledních třech letech osazen na více než 7 miliónů vozů.

S důrazem na bezpečnost v zimním období

Goodyear UltraGrip 9 byla navržena tak, aby uspokojila potřeby evropských zákazníků, kteří hledají prvotřídní kvalitu v zimním období. Pneumatika je uzpůsobena do proměnlivých zimních podmínek panujících v Evropě, které zahrnují suché a chladné dny, deštivé počasí s mokrými silnicemi a břečkou, či zasněžené silnice.

Nová Goodyear UltraGrip 9 reaguje na tyto potřeby a v porovnání s předchozí verzí nabízí vylepšenou výkonnost na sněhu. Aby toho mohlo být dosaženo, byly lamely a okraje běhounu nové pneumatiky navrženy tak, aby poskytovaly optimální tvar otisku pneumatiky bez ohledu na prováděný manévr, což umožňuje spolehlivou odezvu pneumatiky při řízení, zatáčení, brzdění i zrychlování.

Lepší ovladatelnost na sněhu je zajištěna velkým množstvím hran a vyšším počtem lamel na ramenních blocích. Variabilní bloková geometrie zajišťuje silný záběr na sněhu. Na ledu pomáhá k lepší výkonnosti vysoká hustota lamel spolu s hranatějším otiskem, zatímco hydrodynamické drážky snižují riziko aquaplaningu a zlepšují záběr na tajícím sněhu, což umožňuje, aby pneumatika obstála v rozmanitých podmínkách, které zima v Evropě přináší. Ve studených deštivých dnech zajistí bezpečné brzdné vlastnosti kompaktní ramenní bloky s 3D BIS technologií.

UltraGrip 9 má v porovnání se svou předchůdkyní vylepšené složení směsi. Speciální směs plastifikátorů obsahující pryskyřici kvůli přilnavosti na mokrém povrchu či rostlinný olej zajišťuje vylepšený výkon na sněhu i ledu a zlepšuje schopnost pneumatiky přilnout k vozovce v zimním počasí. Poprvé v historii nabízí UltraGrip 9 dvě různé podoby dezénu v závislosti na konkrétním rozměru. K tomu bylo přistoupeno z důvodu, aby pneumatika poskytovala co nejlepší možný výkon u všech svých rozměrů.

„Evropské zimní měsíce jsou charakteristické svým proměnlivým počasím,“ vysvětluje Fabien Desarcon, Product Marketing Manager Goodyear EMEA. „To vyžaduje, abychom nabízeli pneumatiku, která poskytuje kvalitní výkony nejen ve sněhu, ale zároveň se vypořádá s rozbředlým sněhem a velkým množstvím vody v deštivých zimních dnech. UltraGrip 9 splňuje tyto potřeby.“

Schopnost pneumatiky UltraGrip vypořádat se se zimními podmínkami je dále umocněna její schopností udržet si své zimní charakteristiky po celou dobu své životnosti. Dlouhodobá výkonnost v zimních měsících je zajištěna hlubokými lamelami, které poskytují spolehlivý výkon, i když se pneumatika postupně ojíždí. Aby mohli spotřebitelé jednoduše sledovat míru opotřebení pneumatiky UltraGrip 9, je do běhounu integrován speciální „TOP“ indikátor ve tvaru sněhové vločky. Když se dezén pneumatiky opotřebuje na 4 milimetry, projeví se to na sjeté sněhové vločce, což upozorní řidiče, že pneumatika již není vhodná k použití v zimním období a měla by být zvážena její výměna.

Společnost Goodyear pracovala na své nejnovější zimní pneumatice přes dva roky. Při vývoji vycházela ze standardů nastavených předchozími osmi generacemi zimních pneumatik.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Mitsubishi Motors Česká republika
Auto Fit, spol. s r.o.
KIA MOTORS CZECH s.r.o.
Siems & Klein
Iveco Czech Republic, a.s.