AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Iveco Czech Republic, a.s.
Auto Fit, spol. s r.o.
Interaction s.r.o.


Šok č. 2: Srdce Corvetty v Hummeru H3

Zatímco do výroby míří 300koňová verze nejmenšího „z rodu hummerů“, v Las Vegas se představil koncept se sedmilitrovou pohonnnou jednotkou. A 505 koníky pod kapotou.

Závodit se dá s čímkoliv – s letadlem, lodí či samozřejmě s autem. A zdá se, že především Američanům je jedno, jaké základní obrysy dotyčný automobil dostane. Hlavně to musí být hlučné a pestrobarevné, jinak nemá zájem televize a tím pádem ani diváci. Své o tom zřejmě vědí v závodním oddělení General Motors, jak jinak si totiž lze vysvětlit počin z letošní lasvegaské show SEMA nazvaný Hummer H3R.

Tým pod vedením Roda Halla totiž bez sebemenšího mrknutí oka nacpal pod krátkou (ale patřičně vysoko položenou) motor z nejvýkonnější sériové Corvette, modelu Z06, o výkonu 505 koňských sil. Ke sportovnímu obrazu pak bylo změněna i řada prvků v interiéru (kupříkladu zmizela zadní sedadla) i na exteriéru (dvacetipalcová litá kola dostala ještě obrubu, která je dělá většími), jízdní výkony však koncern GM neuvádí. Prý je ještě příliš brzo na to vůbec uvažovat, zda se verze H3R vůbec objeví ve výrobě. Jakmile ale projekt dostane zelenou, dozvíme se jak zrychlení 0–100 km/h, tak i nejvyšší rychlost.

Autor: P2P

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Siems & Klein
Auto Fit, spol. s r.o.
Toplac s.r.o.
Mitsubishi Motors Česká republika
auto MOTOL BENI a. s.