AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Mercedes-Benz
Auto Fit, spol. s r.o.
Siems & Klein


Na odborné učiliště Škoda Auto nastoupilo 275 nových žáků

Škoda Auto v letošním roce investuje 45 milionů Kč do nové techniky a modernizace učiliště

Do prvního ročníku Středního odborného učiliště strojírenského Škoda Auto nastoupilo 237 nových žáků a 38 žákyň. Zájem o studium pro letošní školní rok vysoko předčil nabídku počtu přijímaných studentů. Přihlásilo se přes 900 žáků a nově o přijetí nerozhodoval pouze průměr známek ze základní školy, ale i výsledky přijímacích zkoušek a osobní motivace. Největší zájem je o obory Automechanik, Mechanik seřizovač, Karosář a Průmyslový logistik.

„Těší nás trvale vysoký zájem o studium na našem středním odborném učilišti, který dokazuje, jak je Škoda Auto pro mladé lidi atraktivní,“ říká Bohdan Wojnar, člen představenstva společnosti Škoda Auto, odpovědný za oblast HR management. Automobilka bude v příštích letech vysokou úroveň vzdělávání na vlastním odborném učilišti ještě dále zvyšovat. Důraz klade především na propojení teorie a praxe, nové trendy, využívání nejnovějších technologií a metod výuky. Jen v letošním roce v rámci pětiletého rozvojového plánu investuje zhruba 45 milionů korun do nového technického vybavení a do rozsáhlé modernizace učiliště. „Rád bych poděkoval i za podporu rozvoje učiliště ze strany našeho sociálního partnera Odborů KOVO,“ dodává Wojnar.

Jaroslav Povšík, předseda Odborů KOVO MB, dodal: „Zcela zaplněný sál jasně ukázal, že zájem o naše učiliště je mimořádný. Dobrá a kvalifikovaná práce s perspektivou dalšího zaměstnání, velké sociální jistoty a spousta benefitů dávají tušit, že mladí lidé přijmou tuto výzvu a vydrží až do konce. Odbory KOVO podporují učiliště a celý vzdělávací systém firmy jako jednu ze svých priorit. Hodně štěstí a úspěchů všem studentům.“

Firemní odborné učiliště v Mladé Boleslavi patří k největším odborným učilištím v České republice. Nabízí mladým lidem tříleté a čtyřleté technické vzdělávání zakončené výučním listem nebo maturitou. V současné době je v nabídce 13 oborů a na budoucí profesi se zde připravuje téměř 1000 žáků a žákyň. Studium technických oborů získává na atraktivitě i u dívek. Dívky tvoří již téměř 13 procent žáků firemního odborného učiliště.

Žáci nehradí školné a mohou čerpat z široké nabídky poskytovaných výhod a benefitů. Společnost Škoda Auto vyplácí svým žákům měsíční odměny, které mohou dosahovat výše až 5000 Kč. Všichni úspěšní absolventi mohou najít své budoucí uplatnění ve společnosti Škoda Auto. Tato záruka jistého zaměstnání je pro úspěšné absolventy studia zakotvená v kolektivní smlouvě.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




KIA MOTORS CZECH s.r.o.
auto MOTOL BENI a. s.
Mitsubishi Motors Česká republika
Scania Czech Republic s.r.o.
Mitsubishi Motors Česká republika