AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Siems & Klein
Scania Czech Republic s.r.o.
BusPoint


Hyundai podporuje střední odborné školství

Automobilka Hyundai pokračuje v podpoře středních odborných škol.

Tentokrát věnovala dva nové modely i30 v rámci projektu „Skills for the Future“ školám v Rakovníku a Ústí nad Orlicí. Hyundai tak podporuje důležitý segment školství, který je v posledních letech podfinancován, ačkoli na něm do značné míry stojí budoucí výkony české ekonomiky.

Auta věnovaná školám v rámci projektu „Skills for the Future“ tak navazují na každoroční aktivitu nošovické automobilky, která pravidelně poskytuje auta technickým školám a jen v prosinci minulého roku věnovala pro studijní účely patnáct vozů i30, ix20 a ix35. Nyní poskytla společnost Hyundai dva automobily modelové řady i30, která je dlouhodobě nejúspěšnější modelovou řadou této značky v České republice, Střední průmyslové škole Emila Kolbena v Rakovníku a Střední škole automobilní v Ústí nad Orlicí. Program Skills for the Future byl vytvořen společností Hyundai Motor Europe v rámci partnerství s organizací Junior Achievement, nejstarší a nejrozsáhlejší vzdělávací neziskovkou na světě, a učí mládež podnikat a realizovat inovativní nápady.

„Jsme velice rádi, že naši studenti získají technologický náskok, že budou moci pracovat s takto moderním automobilem, je to něco, co bychom si jinak nemohli dovolit,“ komentoval převzetí nové učební pomůcky RNDr. Jan Jirátko, ředitel Střední průmyslové školy Emila Kolbena.

Hyundai Award učí studenty podnikat v automobilovém průmyslu

Studenti obou středních škol se rovněž účastnili soutěže Hyundai Award. Do té se zapojilo deset Junior Achievement Studentských společností, v rámci kterých studenti získávají zkušenosti s reálným podnikáním. Podmínkou zařazení do soutěže Hyundai Award byl podnikatelský záměr spojený s automobilovým průmyslem. Na odbornou porotu nejvíce zapůsobila JA Studentská společnost Hot & Ice Cup (SPŠ elektrotechnická a informačních technologií Brno) se svým multifunkčním hrnkem do auta „Multicup“. Tento hrnek umí zahřívat i ochladit nápoj uvnitř nádoby.

„Tato soutěž mi dala další zkušenosti, a to jak v oblasti týmové spolupráce, tak při prezentování. Získala jsem nové znalosti ve všech možných oborech,” shrnula své dosavadní zkušenosti Veronika Šoukalová z vítězné školy. Se svými spolužáky bude reprezentovat Českou republiku na celoevropském finále Hyundai Award v německém Frankfurtu koncem května.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Iveco Czech Republic, a.s.
KIA MOTORS CZECH s.r.o.
BMW Group Česká republika
Mitsubishi Motors Česká republika
BOSCH