AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Auto Fit, spol. s r.o.
ContiTrade Services s.r.o.
Siems & Klein


Arriva Morava zkouší nový autobus Iveco Crossway Euro VI

ARRIVA MORAVA JE PRVNÍM DOPRAVCEM TESTUJÍCÍM NOVÝ AUTOBUS IVECO CROSSWAY LE CITY 10,8 M S MOTOREM EURO VI.

Společnost ARRIVA MORAVA a.s. má v únoru 2014 jako první domácí dopravce zapůjčen na čtrnáctidenní testování od výrobce Iveco Bus novinku v podobě částečně nízkopodlažního, městského autobusu Crossway Low Entry City 10,8 m. Vozidlo, které bylo v ČR představeno loni v listopadu na veletrhu CZECHBUS, zamířilo do města Krnova, které je jedním z pěti měst v Moravskoslezském kraji, kde dopravce provozuje městskou hromadnou dopravu. Krnovští občané si mohou autobus vyzkoušet na různých linkách, jednou z nich je například linka číslo 801 Krnov nemocnice, hlavní brána – Krnov, průmyslová zóna a zpět.

„Jsme rádi, že si můžeme jako první dopravce u nás vyzkoušet tento moderní autobus v reálném provozu s cestujícími a porovnat jeho parametry s jinými vozidly. Věříme, že autobus zaujme i veřejnost v Krnově. Crossway, který je nasazován místo autobusu Citybus, splňuje v současné době nejpřísnější emisní normu Euro VI. Tím se dostává do ovzduší zhruba o osmdesát procent méně škodlivých emisí, a přispívá se tak k ekologizaci hromadné dopravy,“ říká Miloš Hnilica, generální ředitel Arriva Morava.

Crossway LE City 10,8 m je vybaven motorem Tector 7 Euro VI o výkonu 285 k (210 kW) s technologií HI-eSCR, která zajišťuje maximální výkon při minimální spotřebě paliva. Autobus má převodovku VOITH D 854,6 a je dále vybaven jak ledničkou pro řidiče, senzory pro couvání a klimatizací s topením, tak i mechanickou plošinou k usnadnění nástupu pohybově handicapovaných nebo rodičů s kočárky.

Obsaditelnost vozidla je 30+1 míst k sezení a 61 k stání. Kromě nových technologií došlo u nového Crosswaye ke změnám v designu vozidla včetně loga IVECO. Autobus je 10 845 mm dlouhý, 2550 mm široký a 3140 mm (s klimatizací 3230 mm) vysoký. Vozidlo je vyráběno v závodě ve Vysokém Mýtě.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Mitsubishi Motors Česká republika
Scania Czech Republic s.r.o.
auto MOTOL BENI a. s.
KIA MOTORS CZECH s.r.o.
Siems & Klein