AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
BusPoint
Iveco Czech Republic, a.s.
Siems & Klein


Audi je vítězem DTM 2013 i v klasifikaci týmů

Audi Sport Team Phoenix se stal mistrem DTM v hodnocení týmů. Napínavé finále nadchlo na Hockenheimu 122 000 diváků. Mattias Ekström přišel po kolizi jen těsně o umístění na stupních vítězů.

Audi získalo v jediný den tři mistrovské tituly. Po vítězstvích v mistrovství světa vytrvalostních závodů FIA WEC (World Endurance Championship) v hodnocení značek i jezdců si značka se čtyřmi kruhy připsala na své konto také titul DTM v hodnocení týmů. V napínavém finále na Hockenheimringu si Audi Sport Team Phoenix zajistil po titulu mezi jezdci také týmový titul. V hodnocení značek skončilo Audi v seriálu DTM s malou ztrátou na druhém místě.

Na mimořádně napínavé finále letošní sezóny DTM se na světoznámý okruh Hockenheimring přišlo podívat 122 000 diváků, kteří se stali svědky strhujících duelů a neopakovatelných předjížděcích manévrů jednotlivých soupeřů. Jedním z protagonistů byl i Mattias Ekström za volantem vozu Red Bull Audi RS 5 DTM týmu Audi Sport Team Abt Sportsline, který se po startu ze sedmé pozice skvělou jízdou dotáhl až na vedoucího Timo Glocka, pozdějšího vítěze závodu. Po střetu s jedním ze soupeřů ve dvacátém osmém z celkem 41 kol se musel svého snu o umístění na stupních vítězů vzdát. Přesto po výborném výkonu obsadil čtvrté místo se ztrátou pouhých 1,245 sekundy na třetí místo.

„Úžasné finále!“ zhodnotil klání Dieter Gass, vedoucí DTM u Audi Sport. „Pro fanoušky DTM to byla skvělá podívaná i navzdory špatnému počasí. Po zisku titulu v hodnocení jezdců se nám stejný úspěch podařil i mezi týmy. Gratuluji Ernstu Moserovi a jeho partě! Dva ze tří možných titulů pro Audi, to je úctyhodný výsledek. Gratuluji rovněž Timo Glockovi a BMW. Také Mercedes-Benz podával dnes skvělé výkony – takže už se těšíme na naše soupeření v roce 2014. Nyní ale musíme všechno pořádně oslavit!“

Miguel Molina zajistil pátým místem na Hockenheimu důležité body do klasifikace týmů pro Audi Sport Team Phoenix, zatímco letošní šampión DTM mezi jezdci, Mike Rockenfeller, vyšel po smolném závodním víkendu se svým Schaeffler Audi RS 5 DTM poprvé v letošní sezóně bodově naprázdno.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Standox
Mitsubishi Motors Česká republika
Siems & Klein
Auto Fit, spol. s r.o.
Scania Czech Republic s.r.o.