AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Interaction s.r.o.
Scania Czech Republic s.r.o.
ContiTrade Services s.r.o.


Bridgestone Blizzak LM-32s má vynikající výsledky v nezávislých testech

Zcela nová pneumatika Blizzak LM-32s podává podle autoklubu ADAC „výjimečně dobré výkony“.

Společnosti Bridgestone, největšímu výrobci pneumatik na světě, se vyplácejí průběžné investice do nejmodernějších technologií pro zimní pneumatiky, což dokazují výsledky nejnovějších nezávislých testů. Německý autoklub ADAC charakterizoval ve svém letošním testu zimních pneumatik zcela novou pneumatiku Blizzak LM-32s jako „velmi dobře vyváženou“ a v magazínu ADAC Motorwelt ji označil za „nejlepší pneumatiku na mokru“.

Nedávno zveřejněné výsledky nejnovějšího testu zimních pneumatik, který v září 2013 společně uspořádaly tři přední evropské autokluby ADAC, TCS a ÖAMTC, řadí zcela novou pneumatiku Bridgestone Blizzak LM-32s na druhé místo mezi 15 konkurenčními pneumatikami. Pneumatika podala lepší výkon než konkurenti na mokrém povrchu a dosáhla pozoruhodného celkového skóre 2,2 (jen 0,1 bodu za vítězem).

„Velmi dobře vyvážená pneumatika s nejlepšími vlastnostmi na mokru v segmentu, výjimečně dobrý výkon na suchu, nízká spotřeba paliva.“ – (Test zimních pneumatik ADAC 2013, 09/2013)

Výsledky tohoto nejnovějšího testu potvrzují předchozí uznání, jehož se nové pneumatice Blizzak LM-32s dostalo z jiných zdrojů. Nejnovější zimní sportovní pneumatika Bridgestone byla oceněna například prestižní „známkou výkonnosti TÜV“ na základě nezávislých srovnávacích testů realizovaných německou organizací TÜV SÜD, jednou z předních světových institucí v oblasti technických služeb (1). Pneumatika Blizzak LM-32s z nich vyšla jako jasný vítěz v disciplínách brzdění na mokru, příčná přilnavost na mokru a odolnost vůči akvaplaningu při jízdě přímým směrem. Pneumatika Blizzak předčila všechny konkurenty rovněž v testu brzdění na suchu a nejlepší hodnocení zaznamenala také za svůj brzdný výkon na sněhu.

Pneumatika Blizzak LM-32s je výsledkem aplikace nových technologií v oblasti dezénu a směsí, které zaručují vynikající celkový výkon na sněhu (brzdění a zrychlení) a výjimečný výkon na mokru. Vynikajících výsledků v oblasti brzdění na mokru a suchu bylo dosaženo díky novému uspořádání lamel s konzistentní hloubkou, jímž je zaručena rovnoměrná tuhost dezénu při brzdění v různých podmínkách.

Blizzak – úspěšná historie

Pozoruhodné výsledky pneumatiky Blizzak LM-32s navazují na dosavadní úspěchy ostatních členů řady zimních pneumatik Bridgestone Blizzak. Pneumatika Blizzak LM-32 je „velmi doporučovaná zimní pneumatika s vyváženými vlastnostmi díky vylepšené směsi“ (Auto Zeitung, test publikovaný dne 27.9.2013) a skončila na 4. místě mezi 50 zimními pneumatikami testovanými časopisem Auto Bild (test vydaný 2.10.2013).

Pneumatika Blizzak LM-80 excelovala a získala prestižní ocenění „velmi doporučovaná“ v testu zimních pneumatik pro SUV/CUV (2), který v roce 2012 pořádalo největší sdružení evropských autoklubů ADAC/ÖAMTC/TCS. Dalším úspěchem v roce 2012 bylo 1. místo v testu zimních pneumatik pro SUV, organizovaném autoklubem ACE (Auto Club Europe) a německou sítí technických kontrol GTÜ (Gesellschaft für Technische Überwachung).

Silné zaměření na zimní provoz a bezpečnost

Zimní pneumatiky jsou základem strategie společnosti Bridgestone poskytovat motoristům bezpečnost a spolehlivý výkon ve všech druzích zimních podmínek. Zaměření společnosti Bridgestone na zimní pneumatiky, doprovázené značnými investicemi do jejich testování a vývoje, vychází z úsilí nabízet zákazníkům produkty, které jsou za všech okolností a ve všech podmínkách zdrojem jistoty a bezpečí.

Aby se stalo toto úsilí realitou, investuje Bridgestone od roku 2009 do nového zkušebního polygonu ve Švédsku, kde jsou pneumatiky Blizzak vyvíjeny a testovány. Od představení řady zimních pneumatik Blizzak v roce 1988 bylo na celém světě prodáno více než 170 milionů těchto pneumatik.

To však není jediná oblast, do níž Bridgestone investoval s cílem vyrábět zimní pneumatiky nejvyšší úrovně. Bridgestone zaměstnává nejlepší vývojáře, inženýry a testovací jezdce, jako je bývalý jezdec Formule 1 Stefano Modena, aby mohli mít všichni zákazníci značky Bridgestone na svých zimních cestách pocit bezpečí!

Vhodná doba k přezutí na zimní pneumatiky

Uvedené výsledky testů jsou zveřejňovány v době, kdy v Evropě přichází čas pro přezutí na zimní pneumatiky. S klesajícími teplotami věnují spotřebitelé velkou pozornost výsledkům nezávislých testů, aby si mohli vybrat vhodnou pneumatiku pro své provozní podmínky, druh vozidla a styl řízení.

Zimní pneumatiky jsou nejen výrazně efektivnější na zmrzlém povrchu než letní pneumatiky, ale zároveň poskytují také lepší přilnavost a vyšší úroveň bezpečnosti ve všech zimních podmínkách. Interní testy společnosti Bridgestone a zkoušky realizované třetími stranami (3) ukazují, že na sněhu může být brzdná dráha s letními pneumatikami téměř třikrát delší než se zimními.

Bridgestone jako výrobce pneumatik proto důrazně doporučuje přezutí na zimní pneumatiky již při příchodu chladného počasí, nikoli až napadne první sníh.

(1) Testy realizované organizací TÜV SÜD. Výsledky zveřejněné ve zprávě TÜV SÜD Report č. 7625096.

(2) Výsledky testu ADAC zveřejněné dne 27. září 2013 (rozměr 215/65 R 16 na vozu Volkswagen Tiguan).

(3) Test realizovaný pro značku Bridgestone nezávislým zkušebním střediskem. Povrch: uježděný sníh; rychlost: 35 km/h až 5 km/h; pneumatiky: prémiové letní Bridgestone 225/55 R 16 95W a lamelové zimní Bridgestone 225/55 R 16 99H XL; vozidlo: Audi A4 Sedan. „Test World“, Ivalo, Finsko, 04/2009.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Toplac s.r.o.
Iveco Czech Republic, a.s.
Mitsubishi Motors Česká republika
auto MOTOL BENI a. s.
Interaction s.r.o.