AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Iveco Czech Republic, a.s.
BusPoint
Mercedes-Benz


Dunlop navrhl pneumatiky pro nový koncept Opel Monza

Dunlop, jeden z nejvýznamnějších výrobců výkonných a vysoce výkonných pneumatik na světě, vyvinul pneumatiky, jež zdobí kola nové studie Opel Monza Concept, která byla odhalena na 65. mezinárodním autosalonu ve Frankfurtu.

Pneumatiky byly navrženy společnostmi Opel a Dunlop, aby perfektně splynuly s novým elegantním vzhledem vozidla a doplnily jeho lehký, atletický vzhled. Práce na konceptu pneumatiky Dunlop o rozměru 245/35 R 21 začala na začátku roku 2013 a prošla mnoha fázemi, aby byl zajištěný vývoj a vzhled pneumatiky splňující vysoké standardy a očekávání společnosti Opel. Dezén obsahuje stejně elegantní linky, jako se nacházejí na vozidle Monza Concept, čímž byl zvýrazněn celkový vzhled vozidla přes pneumatiky až k zemi.

„Konstrukční týmy Dunlop a Opel pracovaly společně na návrzích a vývoji pneumatiky, aby zajistily, že se běhoun perfektně přizpůsobí elegantnímu tvaru vozidla,“ popisuje Helmut Fehl z moderního vývojového centra Dunlop v Hanau v Německu. „Diskutovali jsme o každém detailu pneumatiky. Hodnotili a navrhovali jsme ji tak, abychom splnili nejvyšší standardy a očekávání týmu Opel.“

Koncept Monza, vycházející ze zvyšující se potřeby trvale udržitelnější budoucnosti, je založen na zvýšené elektrifikaci vozidla v každodenním provozu, od vylepšeného dojezdu vozidla po palivové články. Ke zvýraznění optimální efektivity pohonu automobilu, vytvořil Dunlop lehkou konstrukci pneumatiky s nízkým valivým odporem, což efektivitu ještě více podporuje.

Vývoj konceptu pneumatiky použité na novém Opelu Monza Concept je součástí pokračujícího úsilí výrobce pneumatik Dunlop podporovat nové modely i koncepty automobilů významných výrobců vozidel po celé Evropě. Schopnost značky Dunlop vyvinout vysoce výkonné pneumatiky, které jsou zkonstruovány tak, aby splňovaly současné i budoucí požadavky na vylepšenou efektivitu, z ní dělá pravidelného partnera, jehož si automobilky vybírají ke spolupráci.

„Naše úsilí stát se součástí příští generace automobilového vývoje je tímto projektem opět potvrzeno – nejen prostřednictvím našich pokročilých konstrukčních schopností, ale také díky vynikající vizuální podobě pneumatiky,“ shrnuje Helmut Fehl.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Toplac s.r.o.
BOSCH
Siems & Klein
auto MOTOL BENI a. s.
Interaction s.r.o.