AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
BusPoint
Auto Fit, spol. s r.o.
Iveco Czech Republic, a.s.


Nové autobusy za přispění evropských peněz

Společnost Arriva Praha s.r.o. (dříve Veolia Transport Praha s.r.o.) modernizuje vozový park.

Společnost Arriva Praha s.r.o. (dříve Veolia Transport Praha s.r.o.) zahájila projekt modernizace vozového parku „Moderní autobusy společnosti VEOLIA TRANSPORT“ s využitím finančních prostředků poskytnutých z Regionálního operačního programu NUTS II Střední Čechy (ROP SČ). Výše poskytnuté dotace činí 26 359 000 korun.

Záměrem tohoto projektu realizovaného firmou Arriva Praha (Veolia Transport Praha) v období od září 2012 do června 2014 je modernizace vozového parku nákupem 17 nových nízkopodlažních autobusů splňujících emisní normu EURO 5, které umožní komfortní přepravu osob se sníženou pohyblivostí a orientací. Z tohoto důvodu budou vozidla vybavena výklopnou mechanickou plošinou, umožňující snadný nástup i výstup cestujícím na invalidním vozíku i rodičům s kočárky.

„Cílem projektu je v rámci obnovy vozového parku zvýšení kvality úrovně veřejné autobusové dopravy. Cestujícím, především občanům pohybujícím se na invalidním vozíku a starším lidem, kteří mají problémy s mobilitou, chceme umožnit dostat se pohodlně jak na úřady, tak i do zdravotních zařízení nebo za nákupy. Zároveň chceme zvýšit ekologičnost dopravy a pomoci rozvoji regionu, kterým je venkovská oblast spadající do Příbrami, Dobříše, Březnice a Sedlčan,“ uvedl Petr Čihák, generální ředitel Arriva Praha. „Část dopravního výkonu má přesah i do Prahy, což je odvozeno od potřeb obyvatel přilehlého regionu cestovat do hlavního města za prací a na úřady,“ dodal Čihák.

Pořízené autobusy budou nasazeny na linky v oblastech Příbramska, Březnicka, Sedlčanska a Dobříšska s přesahem do hlavního města Prahy a budou provozovány v závazku veřejné služby Středočeského kra­je.

V současnosti Arriva Praha (Veolia Transport Praha) nasazuje v provozovně Příbram do provozu 73 autobusů pro výkony v závazku veřejné služby. Jejich průměrné stáří je 9,05 roku (stav k 30.11.2012). Modernizací vozového parku v rámci tohoto projektu se sníží průměrné stáří vozidel na 5,68 roku (stav k 31.12.2014).

Projekt je spolufinancován z prostředků Regionálního operačního programu NUTS II Střední Čechy.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Iveco Czech Republic, a.s.
auto MOTOL BENI a. s.
Toplac s.r.o.
Siems & Klein
Mitsubishi Motors Česká republika