AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
ContiTrade Services s.r.o.
Mercedes-Benz
Siems & Klein


Bentley Continental GT3 – světová premiéra na Goodwood Festival of Speed

Společnost Porsche Inter Auto CZ, která je oficiálním prodejním a servisním místem Bentley v ČR, doporučuje milovníkům motorsportu jedinečný výlet na slavný Goodwood Festival of Speed.

Stánek značky Bentley ožije světovou premiérou nového závodního modelu Continental GT3, který je nejextrémnější verzí kultovního GT. K vidění bude celá modelová paleta vozů Bentley včetně nového modelu Flying Spur. Festival se koná od 12. do 14. července v hrabství Sussex v Anglii. Continental GT3 se veřejnosti představí v F1 paddocku v pátek 12. července v 10:15 h. Tento model doplní v expozici v Goodwoodu dvě silniční verze rodiny modelů Continental. Na Festivalu rychlosti bude coupé modelu Continental GT Speed řídit po všechny tři dny v závodu do vrchu čtyřnásobný šampión WRC Juha Kankkunen. GT Speed je s nejvyšší rychlostí 330 km/h nejrychlejším sériovým vozem Bentley všech dob. Jeho motor W12 6,0 litru s dvojicí turbodmychadel je schopen zrychlit z klidu na 100 km/h během pouhých 4,2 s.

Pětinásobný vítěz vytrvalostního závodu Le Mans Derek Bell bude opět řídit jeden z vozů Bentley na tomto významném podniku – letos to bude nejrychlejší čtyřmístný otevřený vůz světa GT Speed Convertible s nejvyšší rychlostí 325 km/h. Dynamičtější naladění podvozku, motor se zvýšeným výkonem a mnoho speciálních designérských doplňků jsou charakteristickými prvky modelu GT Speed Convertible, jenž je vrcholnou verzí celé modelové řady. Derek na jeho adresu řekl: „Vrátit se do Goodwoodu spolu se značnou Bentley je pro mě vždy poctou. Letošní rok mám tu čest na místním závodě do vrchu řídit otevřený vůz s výkonem 625 k. Rok 2013 bude na Festivalu rychlosti bezpochyby skvělý.“

Na oslavu dvojitého vítězství v Le Mans v roce 2003 se představí dvojice závodních strojů Speed 8, které byly strůjci daného úspěchu. Při výjezdu do vrchu zaujmou se stejnými piloty stejnou formaci – s číslem 7 pojede Guy Smith a s číslem 8 David Brabham. Toto představení je současně oslavou zatím posledního britského vítězství v Le Mans, kde automobily během celého závodu na 5146 m dlouhém okruhu dosáhly průměrné rychlosti 214 km/h.

Mimo závodní trať na Festivalu rychlosti Bentley představí celý svůj aktuální výrobní program, včetně nového modelu Flying Spur. Nový model poháněný kultovním motorem W12 je uvnitř o 40 % tišší než předchozí generace a současně je dokonalou kombinací spektakulární dynamiky a příkladného komfortu.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




BOSCH
KIA MOTORS CZECH s.r.o.
Standox
Scania Czech Republic s.r.o.
Iveco Czech Republic, a.s.