AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Auto Fit, spol. s r.o.
Mercedes-Benz
Interaction s.r.o.


ŠKODA AUTO je nejlepším zaměstnavatelem v průmyslu ČR

Třetí místo v hlavní kategorii soutěže „Zaměstnavatel roku 2013“ v České republice, nejlepší zaměstnavatel v oblasti průmyslu ČR.

Společnost ŠKODA AUTO je opět jedním z nejatraktiv­nějších zaměstnavatelů v České republice. V soutěži „Zaměstnavatel roku 2013“ získala v hlavní kategorii třetí místo a je nejlepším zaměstnavatelem ze všech průmyslových podniků celé ČR. Již v loňském roce byla v této soutěži oceněna jako „Zaměstnavatel desetiletí“.

Spolu s oceněním za umístění mezi třemi nejlepšími získala ŠKODA AUTO už poněkolikáté uznání odborníků. Cenu uděluje Klub zaměstnavatelů, o.p.s. za podpory společností Sodexo a Pricewaterhou­seCoopers (PwC). V roce 2012 obdržela automobilka poprvé udělované ocenění u příležitosti desátého ročníku této renomované soutěže „Zaměstnavatel desetiletí“.

„Velice nás těší, že ŠKODA AUTO opět obhájila svoji pověst jednoho z nejatraktiv­nějších zaměstnavatelů,“ říká Bohdan Wojnar, člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO za oblast personalistiky. „Toto ocenění je důkazem úspěšnosti rozsáhlých aktivit pro naše zaměstnance, které jsou výsledkem spolupráce s naším sociálním partnerem, Odbory KOVO. Současně je pro nás i závazkem k tomu, abychom v tomto kurzu v příštích letech pokračovali,“ dodává Bohdan Wojnar.

Společnost ŠKODA AUTO se může pochlubit i dalšími oceněními na poli personalistiky. Například v anketě o nejatraktiv­nějšího zaměstnavatele v České republice „Trendence Graduate Barometer“ 2012 skončila automobilka na třetím místě a začátkem letošního roku byla studenty opět zvolena nejžádanějším zaměstnavatelem v oblasti automobilového a strojírenského průmyslu.

Dlouhodobě a strategicky zaměřená personální politika je důležitým pilířem Růstové strategie. ŠKODA AUTO chce do roku 2018 zvýšit své prodeje na minimálně 1,5 milionu vozů ročně. „Pro tento růst potřebujeme vysoce motivovaný a kvalifikovaný tým,“ říká Bohdan Wojnar. Společnost ŠKODA AUTO celosvětově zaměstnává cca 26 000 lidí a stále více se internacionalizuje. V současné době zde pracují specialisté přibližně 40 národností.

Růstová strategie firmy vyžaduje vysoce kvalifikované a odborné pracovníky. Kromě soustavného vzdělávání stávajících zaměstnanců se společnost ŠKODA AUTO zaměřuje i na přípravu a výchova mladých specialistů. Součástí vzdělávacího systému společnosti je i Střední odborné učiliště strojírenské, které na základě požadavků odborných útvarů zajišťuje výchovu kvalifikovaných zaměstnanců dle potřeb firmy studiem ve čtyřletých maturitních oborech a tříletých oborech zakončených výučním listem. Obory studia jsou zaměřené primárně na strojírenství a elektrotechniku. Celkem se v současné době ve firemním odborném učilišti na své budoucí povolání připravuje téměř tisícovka žáků.

Automobilka je aktivně zapojena do celorepublikového projektu POSPOLU, který zavádí prvky duálního systému vzdělávání do výuky na středních školách. Projekt se vyznačuje především úzkým propojením teoretické výuky a praktické profesní přípravy v konkrétním firemním prostředí. Zavedení prvků duálního systému přispívá k řešení dlouhodobého nedostatku kvalifikovaných zaměstnanců v technických oborech a řeší také otázku nezaměstnanosti mladých lidí. Za účelem komplexního vzdělávání žáků a dospělých zaměstnanců byla v roce 2013 založena ŠKODA Akademie, jejímž cílem je propojit odborné i sociální kompetence, předávání know-how a zajistit připravenost žáků pro nástup do praxe.

V roce 2000 dokonce založila vlastní vysokou školu, kde si vychovává specialisty pro oblast marketingu, finančního řízení, provozu a práva. Pedagogové ze ŠKODA AUTO Vysoké školy i odborníci z praxe přednášejí na řadě škol v České republice i zahraničí a podílejí se na řešení výzkumných projektů.

Společnost ŠKODA AUTO navíc spolupracuje s různými vysokými školami v tuzemsku i v zahraničí. V České republice se jedná například o spolupráci s ČVUT v Praze na společných výzkumných a vývojových projektech. Dalším příkladem spolupráce na mezinárodní úrovni je spolupráce s čínskou univerzitou Tongji v Šanghaji.

Popisek k fotografii:

ŠKODA AUTO byla oceněna mezi třemi nejlepšími v hlavní kategorii soutěže „Zaměstnavatel roku 2013“ v České republice a je nejlepší zaměstnavatel v oblasti průmyslu. Cenu převzal Pavel Hlaváč, vedoucí plánování lidských zdrojů.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Standox
Interaction s.r.o.
BMW Group Česká republika
Auto Fit, spol. s r.o.
Mitsubishi Motors Česká republika