AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Siems & Klein
Auto Fit, spol. s r.o.
Scania Czech Republic s.r.o.


Sebastian Vettel součástí týmu vývoje nových vozů Infiniti

Nová rozšířená působnost Sebastiana Vettela v rámci Infiniti oznámena na autosalonu v New Yorku 2013. Vettel se nyní významněji podílí na vývoji nových modelů značky Infiniti.

Společnost Infiniti na mezinárodním autosalonu v New Yorku 2013 oznámila jmenování Sebastiana Vettela, trojnásobného mistra světa F1 a závodníka týmu Infiniti Red Bull Racing, na pozici Director of Performance.

Nová Vettelova role rozšiřuje jeho spolupráci se značkou Infiniti, která formálně začala v roce 2011. Vettel sehrál významnou úlohu při vývoji modelu FX Vettel Edition a byl ústřední postavou při vzniku nového modelu Q50 od jeho prvopočátku.

Johan de Nysschen, President Infiniti, komentuje jmenování: “Sebastianův talent a schopnosti za volantem jsou nezpochybnitelné a jeho role ve vývoji nových vozů značky Infiniti se již prokázala jako neocenitelná. Kolik prémiových automobilových značek se může pochlubit tím, že se na vývoji jejich modelů podílí trojnásobný mistr světa F1? Stejně tak, jak se prohlubuje naše technická spolupráce s týmem Infiniti Red Budll Racing, tak se rozšiřuje náš vztah se Sabastianem, který bude mít zásadní úlohu při vývoji budoucí modelové řady Infiniti.“

Vettel se podílel na vývoji nového modelu Infiniti Q50 od počátku. Strávil mnoho času s inženýry Infiniti v Japonsku, poskytoval zpětnou vazbu o dynamice šasi, výkonu a ovladatelnosti modelu. Spolu s testovacím pilotem týmu Infiniti Red Bull Racing Sebastienem Buemi byl zapojen do testování prototypu v Japonsku, na Nürburgrinu v Německu, a také během předsezónních testů F1 na okruhu Catalunya ve Španělsku.

„Jsem velmi rád, že se moje spolupráce s Infiniti rozšířila a mohu teď být z pozice Director of Performance automobilce nápomocný v oblasti výkonnosti,“ uvedl Sebastian Vettel. „Pomáhat vyvíjet Q50 pro mě bylo něco nového, ale zhostil jsem se toho se stejným nasazením, jako když usedám do svého monopostu. Těším se na budoucí spolupráci při vývoji dalších modelů.“

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Toplac s.r.o.
Mitsubishi Motors Česká republika
Mercedes-Benz
Scania Czech Republic s.r.o.
Siems & Klein