AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Auto Fit, spol. s r.o.
Scania Czech Republic s.r.o.
BusPoint


Bosch Diesel s.r.o. získal ocenění za prorodinně orientovanou personální politiku

Sladění pracovního a rodinného života je součástí personální strategie firmy. Moderní formy práce jako „práce z domu“ nebo práce na zkrácený úvazek během mateřské a rodičovské dovolené.

Dne 28. ledna 2013 předala firmě Bosch Diesel s.r.o. ministryně práce a sociálních věcí Ludmila Müllerová základní certifikát „Audit rodina & zaměstnání“. Za Bosch Diesel s.r.o. převzal v Praze ocenění z rukou ministryně Müllerové vedoucí personálního oddělení Oldřich Židlík. Vedle jihlavského závodu firmy Bosch ocenilo Ministerstvo práce a sociálních věcí základním certifikátem „Audit rodina & zaměstnání“ ještě dalších dvanáct firem a organizací z České republiky.

Projekt „Audit rodina & zaměstnání“ je nástroj, který může management společnosti strategicky využít ke střednědobé nebo dlouhodobé optimalizaci prorodinně orientované personální politiky. Na základě osmi projektových oblastí, jako např. flexibilní pracovní doba, personální rozvoj, služby pro rodiny nebo informační a komunikační strategie, lze stanovit potenciál dalšího rozvoje, včetně jednotlivých opatření potřebných k dosažení celkově úspěšné personální strategie zaměřené na slučitelnost rodiny a zaměstnání u všech zaměstnanců dané firmy. Nejde o to, najít a okamžitě realizovat co nejvíce opatření, ale najít co nejlépe vyhovující řešení. Řešení, zohledňující jak potřeby zaměstnanců, tak zároveň i zohledňující potřeby a možnosti dané firmy. Projekt „Audit rodina & zaměstnání“ by měl být první adresou pro zaměstnavatele, kteří chtějí využívat výhod prorodinně orientované personální politiky,“ řekl u příležitosti předávání certifikátů Oldřich Židlík, vedoucí personálního oddělení Bosch Diesel s.r.o.

„Získané ocenění „Audit rodina & zaměstnání“ chápeme nejen jako výraz uznání našich dosavadních aktivit v oblasti prorodinně orientované personální politiky. Ocenění zároveň dokládá, že Bosch v Jihlavě neustále a důsledně pracuje na zlepšování podmínek umožňujících našim zaměstnancům co nejlépe skloubit pracovní a rodinný život. K tomu používáme řadu personálních nástrojů, mezi jiným i možnost práce na zkrácený úvazek v případě mateřské a rodinné dovolené, práce z domova nebo opatření pro další profesní vzdělávání a rozvoj. Motivovaní a spokojení zaměstnanci dosahují lepších pracovních výsledků, pomáhají snižovat náklady a mají pozitivní přínos i v oblasti zvyšování produktivity. Krátce řečeno: motivovaní a spokojení zaměstnanci jsou pro nás cennou konkurenční výhodou. Projekt „Audit rodina & zaměstnání“ je součástí firemní strategie pro tvorbu inovativních pracovních míst a další růst závodu v Jihlavě,“ vysvětlil ekonomický ředitel firmy Bosch Diesel s.r.o. Hermann Butz.

Projekt „Audit rodina & zaměstnání“ spustilo Ministerstvo práce a sociálních věcí před dvěma lety. Je financovaný z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.

Závod Jihlava

Ve firmě Bosch Diesel s.r.o. je zaměstnáno necelých 4 100 zaměstnanců, vyrábějí se zde vysokotlaká čerpadla pro dieselové motory, tlakové zásobníky a regulační ventily tlaku pro systém Common Rail. V listopadu 2011 získala firma prestižní ocenění „Národní cenu kvality ČR-Excelentní firma“. V roce 2013 slaví firma 20. výročí svého založení v Jihlavě.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Iveco Czech Republic, a.s.
Toplac s.r.o.
Mitsubishi Motors Česká republika
Mercedes-Benz
auto MOTOL BENI a. s.