AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Scania Czech Republic s.r.o.
Siems & Klein
Iveco Czech Republic, a.s.


Rossi pokračuje v roli „poradce pro vývoj pneumatik“ Bridgestone

Devítinásobný mistr světa Valentino Rossi prodloužil smlouvu se společností Bridgestone Europe, podle níž bude i nadále vykonávat funkci poradce pro vývoj motocyklových pneumatik.

Stejně jako v případě dosavadní smlouvy, bude Valentino Rossi ve spolupráci se společností Bridgestone propagovat vášnivou jízdu na motocyklu mezi bikery a nadšenci v celé Evropě, a to plně v souladu s filozofií značky Bridgestone založenou na transferu zkušeností „ze závodních tratí přímo na silnice“. Rossi bude vystupovat samostatně jako profesionální jezdec. Jeho týmu MotoGP™, ani sponzorů se tato smlouva netýká.

„V MotoGP již mnoho let spolupracuji s Bridgestone a tato značka na mě vždy dělala dojem svou profesionalitou a kvalitou svých produktů. Pokračování této smlouvy mi dává vzrušující příležitost přispívat k vývoji nových silničních motocyklových pneumatik Bridgestone.“ – Valentino Rossi.

Rossi bude v rámci své role hodnotit a komentovat provozní vlastnosti motocyklových pneumatik Bridgestone, a to zejména v kategoriích hyper-sportovních, závodních a sportovně cestovních pneumatik. Bridgestone bude tuto zpětnou vazbu využívat při vývoji pneumatik, aby zákazníkům poskytoval silniční pneumatiky s lepším výkonem a vyššími bezpečnostními rezervami.

„Valentino Rossi je skvělou tváří naší společnosti. Prodloužením naší smlouvy jsme si zajistili rady a doporučení od jednoho z nejlepších motocyklových jezdců všech dob, abychom mohli na trh uvádět nejlepší nové pneumatiky Battlax“- Franco Annunziato, generální ředitel a prezident společnosti Bridgestone Europe.

Valentino Rossi patří mezi největší hvězdy v historii motocyklových závodů. Je mistrem světa v kubaturách 125 cm3, 250 cm3 a 500 cm3 a šestinásobný mistr světa MotoGP™. Italský jezdec drží také absolutní rekord se 79 vítězstvími v závodech nejvyšší kategorie.

Bridgestone vstoupil do MotoGP™ v roce 2002. Jezdci používající pneumatiky Bridgestone se dostali na stupně vítězů již ve druhé sezóně a v roce 2004 dvakrát projeli cílovou čárou jako první. Po průběžném rozšiřování portfolia týmů přišel první titul mistra světa na pneumatikách Bridgestone v roce 2007 a v roce 2008 tento úspěch znovu zopakoval Valentino Rossi s týmem Fiat Yamaha. V roce 2009 se Bridgestone stal prvním Oficiálním dodavatelem pneumatik pro mistrovství světa MotoGP™.

Bridgestone oslavil své 100. vítězství v MotoGP™ ve Velké ceně San Marina a Rimini v italském Misanu v září 2012. Bridgestone u této příležitosti uspořádal na okruhu speciální oslavu pro všechny aktéry v MotoGP™ a poděkoval milionům fanoušků tohoto motoristického sportu po celém světě za jejich dlouholetou podporu.

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Standox
Toplac s.r.o.
BOSCH
Interaction s.r.o.
Siems & Klein