AUTOJOB.cz - místo srdce motor

Specializovaný portál pro automobilový průmysl

Top firma
Interaction s.r.o.
Auto Fit, spol. s r.o.
BusPoint


ŠKODA AUTO je ‚Zaměstnavatelem desetiletí’ v České republice

Automobilka obdržela toto poprvé udělované ocenění u příležitosti desátého ročníku renomované soutěže ‚Zaměstnavatel ro­ku’.

„Toto ocenění nás velice těší,“ říká Bohdan Wojnar, člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO pro oblast personalistiky. „Je důkazem úspěšnosti rozsáhlých aktivit pro naše zaměstnance, které jsou výsledkem spolupráce s naším sociálním partnerem, odbory KOVO. Současně je pro nás ocenění i závazkem k tomu, abychom v tomto kurzu v příštích letech pokračovali.“ ŠKODA AUTO chce do roku 2018 zvýšit své prodeje na minimálně 1,5 milionu vozů ročně. „Pro tento růst potřebujeme špičkový tým. Budeme proto i nadále investovat do vzdělávání našeho personálu a rozšiřovat náš tým o nové špičkové pracovníky,“ říká Bohdan Wojnar.

Ocenění ‚Zaměstnavatel desetiletí’ ukazuje vysokou kvalitu a atraktivitu společnosti ŠKODA AUTO jakožto zaměstnavatele v České republice a dokazuje, že rozsáhlé aktivity, realizované v oblasti personalistiky, se vyplatily. Předání ceny proběhlo ve středu 17. října v Praze. Spolu s oceněním ‚Zaměstnavatel desetiletí’ ŠKODA AUTO už poněkolikáté sklidila chválu z nejpovolanějších nezávislých míst. Cenu uděluje Klub zaměstnavatelů, o.p.s. za podpory společností Sodexo a Pricewaterhou­seCoopers (PwC).

Atraktivitu společnosti jako zaměstnavatele dokazuje i počet externích uchazečů o zaměstnání. Jen v roce 2011 se o místo ve společnosti ŠKODA AUTO ucházelo více než 23 000 zájemců. Během loňského roku společnost vytvořila více než 1650 nových pracovních míst, což představuje nový rekord. Celkový počet zaměstnanců tak vzrostl o 7,5 procenta na více než 26 500 zaměstnanců, což je taktéž rekordní hodnota. Složení personálu se stále více internacionalizuje. V současné době česká automobilka zaměstnává specialisty téměř 40 národností.

Dlouhodobě a strategicky zaměřená personální politika je důležitým pilířem Růstové strategie ŠKODA 2018. Důležitým příspěvkem k vysoké spokojenosti zákazníků je přitom i příkladná sociální politika podniku, která daleko překračuje rámec zákonných požadavků. Aby společnost získala špičkový personál, vydává se čím dál častěji i novými cestami: ŠKODA AUTO prostřednictvím sociální sítě Facebook uvedla animovaný film s názvem ‚Curriculum Vitae‘. Film názorným a kreativním způsobem ukazuje pestrou paletu možností personálního rozvoje ve společnosti ŠKODA AUTO. Za tento počin získala společnost renomovanou cenu ‚Deutscher Werbefilmpreis 2011‘ a jako nejlepší ‚Corporate Video‘ zvítězila v soutěži ‚OttoCar 2011‘.

Společnost ŠKODA AUTO navíc spolupracuje s různými vysokými školami v tuzemsku i v zahraničí. V České republice se jedná například o spolupráci s ČVUT v Praze na společných výzkumných a vývojových projektech. Dalším příkladem spolupráce na mezinárodní úrovni je spolupráce s čínskou univerzitou Tongji v Šanghaji. ŠKODA AUTO jasně cítí naléhavou potřebu podpory technických oborů a zvýšení jejich atraktivity pro studenty.

ŠKODA AUTO se může pochlubit i dalšími oceněními na poli personalistiky. V nejnovějším kole ankety o nejatraktiv­nějšího zaměstnavatele v České republice ‚Trendence Graduate Barometer’ skončila automobilka na třetím místě a zároveň tak získala titul ‚Skokana roku’. Dle hodnocení studentů strojírenských a IT-oborů získala ŠKODA AUTO první místo také v dílčích kategoriích ‚Nejlepší personální reklama’, ‚Nejlepší nábor’ a ‚Nejlepší prezentace na pracovním veletrhu’.

Popisek: ŠKODA AUTO byla oceněna jako ‚Zaměstnavatel desetiletí’ v České republice: Mimořádnou cenu převzal Bohdan Wojnar, člen představenstva za oblast řízení lidských zdrojů a Jaroslav Povšík, předseda OS KOVO (na fotografii vlevo).

Autor: převzato AUTOJOB

Obrázek k článku



Hlavní navigace:

Uživatel: nepřihlášen -> Přihlásit
Registrovat

Zvolte prosím typ účtu pro registraci:




Scania Czech Republic s.r.o.
Iveco Czech Republic, a.s.
auto MOTOL BENI a. s.
BMW Group Česká republika
Interaction s.r.o.